реклама

реклама

У Черкаському міськвиконкомі підбили підсумки конкурсу «Оточи себе красою» та нагородили найкращих учасників.

Ініціатором конкурсу четвертий рік поспіль є мерія Черкас. Загалом було подано близько 70 заявок на участь від жителів міста. Серед них – не лише власники приватних домоволодінь та квартир у багатоповерхівках, але й представники від торгово-офісних та інших громадських будівель.

Начальник відділу дизайну міського середовища Оксана Поліщук розповіла, що конкурс «Оточи себе красою» традиційно проходить у чотирьох номінаціях, аби охопити усіх охочих: на краще облаштування балкону або вікна, оздоблення придворової території перед приватним домоволодінням, прибудинкової території багатоповерхового житлового будинку та краще облаштування території перед торгово-офісними чи іншими громадськими будівлями. Аби визначити переможця, конкурсна комісія виїжджала на місце до кожного з претендентів на призові місця, щоб на власні очі побачити заявлену у конкурсній пропозиції красу.

– У кожній номінації передбачено три призові місця. Проте ми відзначили також дипломами та пам’ятними подарунками учасників конкурсу, які хоч і не потрапили до переліку володарів першого-третього місць, але роботи яких заслуговують на увагу. Це робиться, зокрема, аби відзначити працю людей, які прагнули створити красу довкола своєї квартири, будинку чи офісу. А також заохотити їх продовжувати удосконалювати власними руками світ довкола, – зауважила Оксана Поліщук.

Цього року на конкурс надійшло найбільше заявок у номінації на краще облаштування прибудинкової території. Також доволі цікаві і різноманітні пропозиції надійшли у номінаціях на краще облаштування балкону або вікна, а ще – території перед торгово-офісними та іншими громадськими будівлями.

Номінація «Краще оздоблення балкону, вікна» (Рудик Ніна Іванівна)

Номінація «Краще оздоблення балкону, вікна» (Рудик Ніна Іванівна)


Хоча, Оксана Поліщук відзначає, що, в порівнянні з минулими роками, цьогоріч зростає якість виконаних робіт щодо висадженого матеріалу та проведеного благоустрою.

Цікаво, що цього року багато учасників вперше беруть участь у конкурсі. Серед таких, до речі, є один черкаський дитсадок і школа.

– Якщо раніше спостерігалось, що люди просто висаджували квіти, то зараз бачимо, що зростає не лише площа висадженого матеріалу, але й проведена суттєва дизайнерська робота щодо благоустрою довколишньої території, – наголошує Оксана Миколаївна.

Приміром, директор Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 Тетяна Ткаченко, навчальний заклад якої виборов перемогу у номінації «За краще облаштування території перед торгово-офісними та іншими громадськими будівлями», розповіла, як вони разом з дітьми, їхніми батьками та педагогами створили «екологічну долину» на подвір’ї рідної школи. Використавши різноманіття квітів та всілякої рослинності, а також фантазію, зробили власними руками справжній казковий світ краси, яким мали змогу насолоджуватись як учні закладу, так і всі, хто переступав поріг території школи.

Номінація «Краще облаштування території перед торгово-офісними та іншими громадськими будівлями» (Черкаська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3)

Номінація «Краще облаштування території перед торгово-офісними та іншими громадськими будівлями» (Черкаська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3)


До речі, Тетяна Єгорівна стверджує, що школярі доволі турботливо опікувались цією «долиною», дбаючи про її квітучий стан та охорону від вандалів. А наступного року планують повторно брати участь у цьому конкурсі. Зауважимо, що цього року спеціалізована школа №3 отримала диплом конкурсу, стилізований годинник, а також багатофункціональний пристрій (ксерокс-сканер-принтер).


За словами Оксани Поліщук, за роки існування конкурсу в Черкасах відзначилась тенденція до облаштування квітників довкола приватних будівель, а також на балконах та вікнах квартир. Хоча далеко не завжди їх мешканці подають заявки на конкурс «Оточи себе красою». А даремно.

Приміром, серед подарунків, які отримали переможці цьогорічного конкурсу «Оточи себе красою» – оргтехніка, посуд, предмети побуту та господарчий інвентар, а також елементи дитячого майданчику (гойдалка, карусель) та предмети благоустрою двору (лави), інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

Переможцями конкурсу стали:

Рудик Ніна Іванівна (Номінація «Краще оздоблення балкону, вікна»),

Олійник Лариса Павлівна (Номінація «Краще облаштування придворової території біля приватного домоволодіння»),

  


Черкаська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3 (Номінація «Краще облаштування території перед торгово-офісними та іншими громадськими будівлями»),

мешканці будинку № 53 по вул. Г.Дніпра (Номінація «Краще облаштуванняприбудинкової території багатоповерхового житлового будинку»).




реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100