реклама

реклама

Аварійні бригади «Черкасиводоканалу» проводять роботи з прокладання перетинки між головним каналізаційним колектором по вул. Чигиринській на колектор глибокого закладення.

Діючий головний каналізаційний колектор відводить майже 70% стічних вод міста та знаходиться у вкрай аварійному стані. Майже щороку на ньому трапляється кілька серйозних аварій. Труби, прокладені ще в 70-их роках, активно руйнує газова корозія, яка сьогодні є проблемою «номер один» для підприємства. Зважаючи на катастрофічність ситуації, ухвалено рішення вивести у плановий ремонт більше кілометра цього аварійного колектора. Адже тут у кількох місцях уже просів ґрунт, тож у будь-який момент може статися обвал.

Для того, щоб вивести цю ділянку колектора у ремонт, на розі вулиць Чигиринська-Пацаєва водоканалівці і прокладають перетинку, щоб спрямувати стоки з діючого колектора у колектор глибокого залягання. Його почали будувати ще за часів СРСР, як альтернативу діючому. Під час розпаду Радянського Союзу фінансування на подальше будівництво призупинилось, тож він так і залишився в тому вигляді, що є нині.

Аварійні бригади працюють у складних умовах, адже колектор розташований на глибині 8 метрів і ґрунтові води залягають неглибоко. Роботи планується завершити у найближчий термін, інформує прес-служба комунального підприємства.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100