реклама

реклама

Учора, 8 січня, у 78-ий день народження відомого письменника і журналіста Василя Симоненка, у Черкасах відбулося ряд заходів з нагоди вшанування пам’яті видатного поета. Зокрема, до могили поета та пам’ятника, що розташований у сквері біля Палацу одружень, представники органів влади й творчої інтелігенції поклали квіти.

Цього ж дня, у Черкаському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Тараса Шевченка пройшов вечір вшанування пам’яті Василя Симоненка.

Розпочався вечір із прослуховування запису голосу Василя Симоненка та його найвідомішого вірша «Ти знаєш, що ти – людина?..».

У рамках святкування відбулася церемонія вручення обласної літературної премії імені Василя Симоненка. Почесну місію вручення нагороди переможцю цьогорічного конкурсу виконали заступник голови облдержадміністрації Тетяна Прітченко та заступник голови обласної ради Василь Касян.

Слід відзначити, що премія була започаткована ще у 1993 році спільно облдержадміністрацією й обласної радою. Вона вручається щорічно переможцям –талановитим літераторам. У цьому році це вже 24 нагорода, що була вручена за увесь період існування премії.

Тож, за результатами роботи обласної конкурсної комісії, цьогорічним лауреатом премії став член Національної спілки письменників України, поет Сергій Руднєв. Присуджено премію літератору за збірку віршів «Жарини слів».

Звертаючись до присутніх, Тетяна Прітченко відзначила значну вагу літературної премії імені Василя Симоненка та зауважила, що цього року сума винагороди досягла 15 тисяч гривень. У свою чергу, Василь Касян подякував поету-переможцю за його працю та побажав подальших творчих і життєвих перемог.

На вечорі також виступили літературознавець, письменник Євген Сверстюк та 7-річна Аня Слободжанська, яка виконала казку «Цар Плаксій та Лоскотон».

Заходи з нагоди дня народження поета та вшанування його пам’яті відбулися і в багатьох закладах і установах області, інформує відділ інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації.

Довідково про переможця премії імені Василя Симоненка:

Сергій Руднєв народився1943 року. Друкуватися почав ще 1976 року у газетах «Черкаська правда», «Молодь Черкащини». «Серп і молот», альманасі «Вітрила», часописах «Дзвін», «Холодний Яр», «Апостроф», «Дошкільне виховання» та ін.

У своєму творчому доробку має кілька поетичних збірок: «Шепіт і крик», «Шалена повінь», «Обійми», «Жарини слів». Остання з них і була представлена на конкурс і здобула високу оцінку членів комісії на здобуття премії імені Василя Симоненка.

Сергій Миколайович Руднєв виконавець багатьох авторських пісень, учасник та лауреат Всеукраїнських та регіональних конкурсів співаної поезії.

Бере активну участь у літературному процесі Черкащини, продовжує працювати з літературно обдарованою молоддю.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100