реклама

реклама

Пропагувати науку, а не шкідливі звички потрібно сьогодні, як ніколи. Так вважає митрополит Черкаський і Канівський Софроній. Тож найближчим часом за його ініціативи в Черкасах повинні відкритися декілька шкіл. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Прочерку».

Так, у мікрорайоні «Митниця» нині вже закінчено будівництво приміщення для самої школи і поряд – будинку для священнослужителя. У цьому мікрорайоні діятиме недільна школа і для дорослих, і для дітей.

– Те ж саме у нас буде біля храму на Чехова. Також там діятиме монастир, – розповів владика Софроній. – У школі, що в Південно-Західному районі Черкас вже навчаються 20 діток з черкаських сімей. Вони там і малюють, і рукоділлям займаються.

Та, мабуть, найпотужніша школа діятиме у центрі Черкас, біля Свято-Михайлівського собору. За словами владики Софронія, тут завершується будівництво школи, де, крім науки світської, проводитимуться і практичні заняття. «Вчитимемо загальноосвітнім і богословським наукам. Тут будуть художники, іконописці, пекарі, швачки, різьбярі, а також бухгалтери тощо. Це широкий спектр для людей, що збиратимуться іти не лише у світ, а й у церкві схочуть залишатися. "Хочу, щоб це була школа, якої поки і в Україні немає, і, мабуть, в Росії", – наголошує митрополит.

Митрополит Софроній: У хвості голуба планується гуртожиток для дітей-сиріт

Митрополит Софроній: У хвості голуба планується гуртожиток для дітей-сиріт

Тут-таки, у парку, зводиться найвища в Україні (заввишки 134 м) дзвіниця у вигляді голуба, будівництво якої розпочато у 2008 році за оригінальним проектом митрополита Софронія. А він, між іншим, є почесним членом Академії архітектури України.

– У хвості голуба планується гуртожиток для дітей-сиріт, які тут житимуть, їх тут годуватимуть і навчатимуть. Це моє бажання: врятувати дітей від вулиці і від морального розтління. Вони і навчатимуть в нашій школі, – розповів владика Софроній. – Найбільше праці нині слід докладати до того, щоб дітки були нашими, українцями, а не розбещеними, бандитами, чи наркоманами. Вважаю, що це просто чиясь зла рука хоче знищити український народ як націю. Бо якщо людина п’яниця і наркоман – то що з неї буде? Крім того Черкащина - не остання область з захворюваності жителів на ВІЛ-інфекцію.

Повне інтерв’ю з одним із найавторитетніших не лише на Черкащині, а й в Україні, духовних керівників – владикою Софронієм – читайте найближчим часом у рубриці «Резонанс». Ключова тема розмови – церква і «брудна політика».

 

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100