реклама

реклама

У рейтингу 200 найвпливовіших українців 2010 року, що укладений журналом «Фокус», голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб зайняв 121 місце.

Це перший рейтинг впливових українців після початку нової політичної епохи в житті країни, пише «Фокус». Всього рік знадобився Партії регіонів, щоб забратися на недосяжну висоту в ієрархії влади, залишивши внизу майже всіх політичних опонентів. Президентські, а потім і місцеві вибори, на яких Партія регіонів перемогла в 22 областях України (у тому числі і в Черкаській – ред.), повністю змінили позиції сил в списку. Як і слід було чекати, більшість учасників рейтингу, а особливо його перша десятка, так або інакше пов'язані з правлячою політичною силою.

На відміну від минулорічного рейтингу, в якому глава держави Віктор Ющенко займав лише третє місце, Віктор Янукович завдяки відміні конституційної реформи 2004 роки повернув посаді президента статус найвпливовішою в Україні. Тепер глава держави не поступається ні опозиційним лідерам, ні прем'єр-міністрові. Традиційний лідер списку Юлія Тимошенко після провалу на президентських виборах вперше за чотири роки не увійшла до першої трійки. Цього року вона зайняла лише дев'яту позицію.

В цілому нинішній рейтинг відображує збудовану в державі строгу ієрархію відповідно до традиції Партії регіонів, коли на ухвалення тих або інших рішень впливає декілька ключових фігур. Тому можна стверджувати, що реальним впливом наділені лише біля півсотні осіб, що увійшли до рейтингу.

У рейтингу цього року – біля третини нових осіб. Недивно, що велика частина з них – вихідці з Партії регіонів або наближені до неї. Мабуть, тепер політична система України будуватиметься швидше по російському, чим по європейському зразку. Адже розкручений у році, що завершується, маховик тотальної централізації і монополізації влади робить такий сценарій вельми вірогідним, пише «Фокус».

Перша десятка рейтингу:

1. Янукович Віктор – президент України;

2 Азаров Микола – прем'єр-міністр;

3 Ахметов Ренат – народний депутат (ПР), співвласник компанії «СКМ»;

4 Льовочкін Сергій – глава Адміністрації президента;

5 Іванющенко Юрій – народний депутат (ПР);

6 Литвин Володимир – спікер Верховної Ради;

7 Клюєв Андрій – перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі;

8 Хорошковський Валерій – глава СБУ;

9 Тимошенко Юлія – лідер партії «Батьківщина», екс-прем'єр-міністр;

10 Колесников Борис – віце-прем'єр міністр, міністр інфраструктури.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 solop14 17.12.2010 19:12
#1 Weq 17.12.2010 13:12
Колос на глиняних ногах.Через 4 роки побачимо...
Не буде,шановний, 4 років, буде 16 як мінімум, вибори перенесуть до Ради після 2-го терміну. А потім скасують вибори взагалі. І протестувати нікому буде, переріжуть усіх.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Weq 17.12.2010 14:12
Колос на глиняних ногах.Через 4 роки побачимо...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100