Працівники міліції Соснівського РВ МВС України в м. Черкаси завадили запорізькому підприємцеві довезти до Києва 4 банки фарби, вартістю близько 300 тисяч гривень, пише видання «Provokator».

Ця фарба використовується для покриття зовнішніх і внутрішніх частин яхт і катерів, які мають контакт з водою. Через те, що везти такий товар 570 км одній людині – небезпечно, до Києва на автомобілі «Chevrolet Aveo» сірого кольору вирушило четверо осіб.

На Золотоніському кільці, де розміщений пост ДПС, машину зупинили співробітники Соснівського РВ в м. Черкаси за нібито перевищення швидкісного режиму руху.

Співробітники міліції «запросили» водія «Chevrolet» до приміщення поста ДПС для з’ясування, за їхніми словами, обставин «правопорушення». Через кілька хвилин до «Chevrolet» під’їхав «Mercedes» (модель 211, – авт.) та сіра «Honda», з якої вийшли троє осіб у цивільному, які, як потім з’ясувалося, є співробітниками того ж Соснівського РВ м. Черкаси, що знаходиться майже за 40 км від поста золотоніського ДПС.

За твердженням співробітників міліції, саме ця машина «Chevrolet» із запорізькими номерами перебувала за наявним у них орієнтуванням в розшуку, оскільки автомобіль брав участь у розбійному нападі.

Ще двох чоловіків, які знаходилися в машині, вивели, обшукали, без будь-яких пояснень забрали їхні документи та весь вміст кишень і в терміновому доставили до приміщення посту ДПС слідом за водієм. Потім нібито зі «згоди» власника «Chevrolet» у його присутності, але без належного оформлення документів та санкції суду провели обшук автомобіля.

«Виявивши» на задньому сидінні чотири банки фарби для яхти, вони перевантажили їх до свого автомобіля. Зробили це без оформлення належним чином (протокол вилучення, поняті, експерт і т.д.). Забравши фарбу, співробітники соснівської міліції раптом відпустили автомобіль «Chevrolet», що «брав участь» у розбої, з водієм та пасажиром на ім’я Сергій. Саме Сергій, житель Запоріжжя, знайшов покупців фарби в м. Київ.

Інших двох посадили в різні автомобілі і під охороною повезли не до Золотоніського міськвідділу міліції, що знаходиться всього в 3 км від посту ДПС, а до Соснівського райвідділу міліції. Відтак до Черкас поїхали два автомобілі («Mercedes», «Honda»), в яких знаходилися п’ятеро співробітників міліції, двоє затриманих громадян з міста Запоріжжя та 4 банки фарби.

По дорозі до будівлі Соснівського РВ кортежу довелося кілька разів зупинятися.

На думку міліціонерів, щоб у гостей із Запоріжжя не виникли неприємності, затриманому запропонували альтернативу – заплатити працівникам міліції 25 000 доларів. Почувши, що такої суми грошей у нього немає, «опустили планку» до 10 000 доларів. Цю суму чоловік мав зібрати до ранку.

Між першою та другою годиною ночі затриманих доставили до Соснівського райвідділу міліції м. Черкаси.

Перш ніж ввести заручників в приміщення карного розшуку, їм на голови одягнули мішки. Такі запобіжні заходи працівники міліції використовували, щоб приховати обличчя заручників від сторонніх очей і камер спостереження, встановлених у райвідділі, адже, щоб дістатися до кабінету карного розшуку на другому поверсі, потрібно пройти через п'ять дверей та чергову частину.

У кабінеті № 203 сектору карного розшуку Соснівського райвідділу міліції м. Черкаси чоловіки утримувалися до 16.00. Затримання і утримання громадян працівники міліції жодним чином не оформили.

У кабінеті № 203 сектору карного розшуку Соснівського райвідділу міліції м. Черкаси знаходиться відділ, що займається розкриттям крадіжок. Там працюють старший лейтенант міліції Максим Ліхограй, старший лейтенант міліції Сергій Марков та старший лейтенант міліції Олег Філіпенко.

Із заяв, поданих до правоохоронних органів громадянами Ярославом Віталійовичем Бондаренком і Русланом Євгеновичем Бобровим, відомо, що під час так званого затримання, доставки в будівлю Соснівки, утримання в приміщенні міліції, а потім – у підвалі гаража, що знаходиться в приватному секторі, працівники міліції зверталися один до одного на ім’я Діма, Боря, Сергій (цей факт встановлений достеменно шляхом впізнання за фотографіями з особистих справ в службі внутрішньої безпеки Черкаського обласного УВС).

Під час незаконного затримання громадян міліціонери неодноразово вимагали в них та їхніх родичів гроші, погрожували фізичною розправою їм та їхнім сім'ям, зокрема із застосуванням табельної зброї, молотків, ножів, бейсбольних бит, обіцяючи облити їх кислотою.

Використовуючи всі перераховані вище методи, міліціонери домоглися від родичів згоди на виплату їм 10 000 доларів. Після того, як у вигляді гарантії, отримавши від заручників боргові розписки, відпустили їх збирати гроші, давши на це термін 5 днів.

При цьому фарбу, вартістю в 300000 гривень, господарям не повернули.

Однак дзвінок міліціонерів родичам заручників з вимогою викупу був записаний. Потім був зафіксований ще один дзвінок і номер мобільного телефону, з якого знову телефонували вимагачі.

У прокуратурі м. Черкаси зареєстровані відповідні заяви громадян, слідчим прокуратури м. Черкаси Андрієм Васильовичем Гончаренком відкрито і проводиться досудове розслідування.

У службовому кабінеті № 203 сектору карного розшуку Соснівського РВ м. Черкаси проведено обшук. Наразі записи відеокамер спостереження в приміщенні райвідділу знищені.

Начальник сектору зв'язків з громадськістю Наталія Таран у коментарі «Прочерку» повідомила, оскільки прокуратура Черкас проводить досудове розслідування, тож звертатися потрібно саме до них. У прокуратурі про ситуацію з вилученням у запоріжців фарби знають. Ґрунтовний коментар нашому виданню установа пообіцяла надати завтра, у середу.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100