Проект рішення «Про обмеження перебування дітей у закладах дозвілля, громадського харчування, на вулицях і інших громадських місцях міста Черкаси у вечірній і нічний час» зняли з порядку денного на сьогоднішній сесії Черкаської міськради.

Як повідомив секретар міськради Віктор Горкун, питання потребує доопрацювання і буде розглянуте на наступній сесії. Цікаво, що саме з його подачі питання було внесене в порядок денний нинішньої сесії.

– Мова йтиме про те, щоб діти без супроводу батьків не відвідували вищезазначені місця увечері на вночі. У разі невиконання будуть накладені адміністративні штрафи на батьків, – пояснила директора департаменту освіти та гуманітарної політики Ірини Топчій. – Коли діти гуляють без супроводу дорослих, то через свій вік не можуть в повній мірі відповідати за свої дії.

За словами Ірини Топчій, рішення гальмується, бо до сьогодні не проводилася спланована робота по його розробці. Однак вона вирішила не пов’язувати це «гальмування» з тим, що в міськраді є багато власників різних розважальних закладів, яким невідна «комендантська година» в Черкасах.

– І власники закладів і невласники є насамперед батьками! Їм небайдужа доля дитини. І, думаю, їм би не хотілося, щоб дитина потрапила в якусь негарну ситуацію, – сказала Ірина Топчій.

Вона зазначила, що рішення, які покликані обмежити перебування дітей на вулиці в нічний час без супроводу дорослих діють у різних містах України.

– Ми провели опитування серед громади Черкас і отримали схвальну думку. Але нам ще слід проаналізувати випадки, коли діти вчаться в інших містах і знаходяться без батьків, – сказала Ірина Топчій.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100