реклама

реклама

Старіков: Ми забезпечили безперебійний рух транспорту

Старіков: Ми забезпечили безперебійний рух транспорту

З вечора п’ятниці, 17 грудня, до ранку понеділка, 20 грудня, КП «Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів» висипало на дороги міста 480 тон піщано-соляної суміші. Тому в Черкасах, незважаючи на сніг, досі не було ніяких проблем з рухом громадського транспорту. Про це сьогодні на прес-конференції розповів в. о. директора Департаменту житлово-комунального комплексу міськвиконкому Василь Старіков.

 – Хотів би, щоб ви врахували таку річ: коли ви виходите на вулицю і бачите, що на дорозі сніг не збивається, а утворює «греблі», то це свідчить про те, що він перемішаний з піщано-сольовою сумішшю. Якщо сонце засвітить і на дорозі починає десь танути, то це теж дія цієї суміші. Всього за вихідні були розчищені всі магістральні дороги, зараз чистяться другорядні. Ми забезпечили безперебійний рух транспорту, зокрема, громадського. Навіть тролейбуси, які досить важко рухаються в зимовий період, ніде не зупинялися, – зазначив Василь Старіков.

Разом з тим, він зізнався, що комунальникам Черкас не вистачає техніки. Так КП «ЧЕЛУАШ» має 17 одиниць техніки. Трьом машинам сім років, іншим – за десять і більше.

– За останні два роки було списано два автомобілі, як такі, на яких вже неможливо працювати. На жаль, нічого нового не купили. Нестачу техніки намагаємося компенсувати угодами з будівельними організаціями, – пояснив фахівець. – Скажу відверто, що ті 17 одиниць техніки, які є в П «ЧЕЛУАШ» – це досить мало. Бо протяжність тільки асфальтних доріг у місті складає 284 км, а з ґрунтовими 583 км. Скільки машин треба місту? Якщо це комбіновані дорожні машини, то вони повинні йти ланкою: одна ланка за іншою. В одній ланці (а їх має бути як мінімум п’ять) повинно бути по три машини. От вам вже 15 машин. Також повинно бути як мінімум 5 грейдерів. Ще потрібно хоча б п’ять спеціалізованих машин для посипання вулиць сіллю. Все це дуже дорого.

Тож за словами Василя Старікова, усі питання щодо придбання машин слід адресувати «до депутатів, до бюджету». У свою чергу, він нагадав, що і самі громадяни, що живуть в приватному секторі, і підприємці повинні дбати за прилеглі території: розчищати сніг біля будинків і магазинів відповідно.

реклама

Коментарі  

 
+5 #2 Олег 20.12.2010 17:21
"Крепитесь, люди, скоро лето!" Очень большая разница между государственным и дорожными службами и муниципальными, + не в сторону города.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 ЧИТАЧ 20.12.2010 16:51
Нехай Старіков об*їде кругом Луначарки,побач ить,як ковзають автобуси біля ПТУ-13,а тоді розказує байки про те,скільки чого і куди вони висипали.У комунальників-чергові жнива,бо скільки снігу зберуть,тільки самі знають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100