реклама

реклама

Пасажирський потяг міжобласного сполучення «Умань-Ясинувата» з неділі, 27 січня,знову почав курсувати  залізничними шляхами. Численні звернення жителів центральних та східних районів України були почуті лише після втручання народного депутата Антона Яценка.

Рух потягу було скасовано в жовтні минулого року через його економічну нерентабельність.

Проте пасажири, які роками звикли до цього маршруту почали шукати можливість повернути поїзд на рейки.

Численні прохання з даного питання отримав і народний депутата України  Антон Яценко.

– Під час виборчої кампанії до мене зверталося багато людей з проханням відновити рух потягу, писали листи. Враховуючи, що ним користувалося багато жителів округу, особливо студентів, відновлення сполучення стало для мене принциповим. Після ряду зустрічей з представниками Міністерства інфраструктури та керівництвом «Укрзалізниці» це питання вдалося вирішити, - розповідає народний обранець.

Майже чотири місяці єдиним пасажирським потягом зі станції «Умань» був дизель в напрямку Черкас. Дістатись в інші місця країни можна було лише автобусом. Проте значно дорожче.

– Я навчаюсь в Умані, а сама з Донецька, - розповідає Ольга Статник, пасажирка потягу. – Останні чотири місяці лише двічі їздила додому, один раз – через Одесу, в якій кілька годин гуляла по перону в очікуванні пересадки, інший раз – через Київ. Виходило півтори сотні гривень, хоч я й економила. А тут всього 74 гривні й можу спати всю дорогу.

Вартість автобусного квитка з Умані до Донецька становить 212 гривень.

Сам потяг, окрім рейсу з Умані на Яснувату, ще раз на чотири дні курсує з Черкас на Львів. Вагони нові, охайні. На білизну та туалети пасажири не нарікають. У касі говорять, що квитків вистачить усім, адже при потребі чіплятимуть додаткові вагони.

З Умані потяг відправлятиметься по 3, 7, 11, 15, 19, 23, 27 числах кожного місяця о 18.01 і прибуватиме в Ясинувату на наступний ранок в 10.41. У зворотний бік з Ясинуватої потяг йтиме по 4, 8, 12, 16, 20, 24, 28 числах кожного місяця о 16.12 і прибуватиме до Умані наступного ранку о 8.24.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100