Матеріали черкаської обласної газети «Нова Доба», зокрема, спецвипуску «Що варто знати про онкозахворювання», які було підготовлено спільно з головним лікарем Черкаського обласного онкодиспансеру Віктором Парамоновим, увійшли до посібника «Медична журналістика: як писати про онкологію». Книжку було видано та презентовано з ініціативи Національної спілки журналістів України у рамках Школи медичної журналістики, що днями стартувала в Києві. Ініціатором такого навчального семінару для представників ЗМІ з різних регіонів України став перший секретар НСЖУ, голова Черкаського обласного осередку спілки Сергій Томіленко.


– Ми реалізуємо різні ініціативи, щоб підвищувати рівень довіри до ЗМІ та якість журналістських матеріалів, зокрема, і цю серію заходів, спрямованих на підвищення майстерності журналістів, котрі пишуть на теми охорони здоров’я. Тому що більшість навчальних проектів традиційно присвячується політиці, а соціальна тематика часто залишається поза увагою, – зауважує Сергій Томіленко.

За його словами, Школа викликала чималий інтерес у представників мас-медіа: уже в перші дні надійшло понад 180 заявок. Претендентів відбирали на конкурсній основі. Участь у першому модулі Школи медичної журналістики взяли і кореспонденти «Прочерку», які єдині з черкаських журналістів подали заявку на відкритий відбір на навчання у Школі медичної журналістики.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100