Більше 200 юних талантів Умані взяли участь у міському відбірковому етапі Всеукраїнського фестивалю сучасного естрадного та вокального мистецтва «Пісенний вернісаж», що пройшов у міському будинку культури, повідомляє «Умань.інфо».

– Цей фестиваль вперше пройшов у нашому місті. У нас є традиційний конкурс «Грайлива веселка», який поєднує виступи хореографічних колективів та вокалістів. При визначені результатів це ускладнювало роботу журі, – розповідає заступник начальника відділу освіти Оксана Мельник. – Тому для юних вокалістів ми вирішили зробити окремий конкурс, в якому вони могли б у повній мірі розкрити і показати себе

У програмі конкурсу учасники вернісажу представили 38 номерів, які журі оцінювало за п’ятибальною системою.

– Організовуючи в Умані «Пісенний вернісаж», ми хочемо активізувати і зацікавити обдарованих дітей у своєму творчому зростанні, – зазначає головний спеціаліст відділу освіти Леся Федотова. – Адже вихід на сцену разом із великою кількістю конкурсантів – це безцінний обмін досвідом. Також ми хочемо популяризувати українську пісню. До речі, у програмі конкурсу було представлено велике розмаїття пісенних стилів та жанрів, що має розкрити можливості рідного слова, його красу та сучасність.

Відкривав «Пісенний вернісаж» учень ЗОШ №8 Азарій Чадай-Фесик із авторською піснею про Умань. Найвищими оцінками у 25 балів було оцінено виступи учня ЗОШ №11 Артура Бокія, який виконав пісню «Місячна мелодія», та учениці ЗОШ №4 Євгенії Ковальової, яка зворушила суддів виконанням пісні Тамари Гвердцителі «Мамины глаза». Трохи нижчою оцінкою у 24 бали було оцінено виступ вокального ансамблю ЗОШ №1 «Уманчаночки». Також завоювали прихильність глядачів у залі учениця ЗОШ №3 Анна Дорогань з піснею «Маленький кораблик», та колоритний родинний дует Анни і Анастасії Абрамець. Прикували до себе увагу глядачів і учні Уманського БДЮТ Олександра Крепосна з Ярославом Скавіленко, виконавши пісню «Лебеді кохання». А от несподіванкою вечора стало виконання кількох пісень закордонних авторів, серед яких окремо можна відзначити вокально-інструментальний номер на пісню «We will rock you» у виконанні учнівського колективу «Rock Band» НВК№1.

– Особисто я отримала велике задоволення, – говорить уманчанка Олена Сивук. – Усі учасники конкурсу – великі молодчинки, адже перебороти свій страх і вийти на велику сцену до глядач – то неймовірне зусилля над собою. Тому мені дуже сподобалася ідея пісенного конкурсу в Умані, і кожен учасник конкурсу був по-своєму яскравим та цікавим.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100