реклама

реклама

Жіночі прикраси та розписи заслуженого художника України Тамари Гордової представлені на виставці в обласному краєзнавчому музеї.



Нині завершується монтаж, тож уже за кілька днів відвідувачів запрошують помилуватися намистом, браслетами, сережками та іншими прикрасами ручної роботи. Загалом тут можна побачити понад 80 виробів з каміння.

– У музеї вперше демонструються жіночі прикраси, нам приємно, що Тамара Федорівна надала краєзнавчому музею пріоритетне право продемонструвати її роботи, – каже заступник директора музею, заслужений працівник культури України Тетяна Кайдалова. – Раніше ми знали її як художника, а тепер відкрили для себе ще одну грань творчості.

Як розповідає сама майстриня, виготовленням прикрас вона зайнялася років 3-4 тому. Хоча певні вироби робила вже давно: має театральну освіту, тож не раз доводилося виготовляти намиста до спектаклів. Придумувала оригінальні прикраси й для себе.


– Тривалий час я займалася розписом, а потім зрозуміла, що треба братися за щось нове. Вдень не завжди вистачає часу, тож займаюся цим переважно ввечері. Це як відпочинок, – каже пані Тамара.

Перше намисто з каміння зробила зі старого бабусиного. Розплела його і намистина до намистини склала зовсім несхожу і сучасну прикрасу.

– Купую нове намисто в магазинах, старе ніколи не беру. Довго читаю про камені – яку вони несуть енергетику, з чим поєднуються, лише тоді беруся за роботу. Інколи не можу знайти те чи інше доповнення, тому деякі вироби можуть лежати по кілька років, поки будуть завершені. А якщо є всі матеріали, то намисто можна зробити за півдня, – зауважує художниця.


На виставці можна побачити прикраси з коралів, оніксу, рожевого кварцу, яшми та інших каменів. Триватиме вона в музеї протягом місяця.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100