ПАТ «Уманьавтодор», посадових осіб якого запідозрили у наданні державі збитків у розмірі 34 млн грн. на підрядах по ремонту доріг в Черкаській області, за останні п’ять років отримала підряди від Служби автодоріг Черкаської області на 482,41 млн грн. Відповідні дані опубліковано в «Віснику державних закупівель», інформує сайт «Наші гроші».

З цієї суми підряди на 460,59 млн грн. фірма отримала на будівництво та реконструкцію кількох ділянок дороги Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка (через Вінницю) загальною довжиною 13 кілометрів та будівництво однієї дворівневої розв’язки (її вартість склала 52,16 млн грн. по угоді 2009 року).

Загалом в «ВДЗ» з 2008 року опубліковано дані про перемоги «Уманьавтодору» на державних тендерах на загальну суму 4,73 млрд грн. Найбільшим є будівництво автотранспортної магістралі через Дніпро в Запоріжжі вартістю 3,22 млрд грн., цей підряд фірма отримала в 2011 році.

За даними SMIDA, основним акціонером ПАТ «Уманьавтодор» є Бахтіяр Сапаєв. В 2005-2010 роках він очолював Службу автодоріг Черкаської області, в 2010 році недовгий час був директором державної компанії «Автомобільні дороги України».

Нагадаємо, прес-служба МВС 8 лютого повідомила, що працівники ДСБЕЗ Черкащини викрили посадовців «Уманьавтодору». Виконуючи ремонтно-будівельні роботи автодоріг на території Черкаської області за бюджетні кошти, замість того, щоб витрачати державні гроші на якісний ремонт доріг, клали їх до своєї власної кишені.

«Посадовці завищували обсяг та вартість виконаних робіт шляхом оформлення псевдооперацій і в подальшому «конвертували» безготівкові кошти в готівку через «конверт» за рахунок проведення фіктивних операцій по закупівлі товарів, робіт чи послуг у спеціально створених для цього фіктивних підприємств», – повідомляє прес-служба.

Наразі стосовно службових осіб ПАТ «Уманьавтодор»відкрито кримінальне провадження.  Попередньо встановлено, що вони завдали державі збитків в розмірі 34 млн гривень.

На «Уманьавтодор» правоохоронці вийшли через викриття «конвертаційного центру», через який пройшло близько 1 млрд гривень, в результаті чого держбюджет недорахувався близько 150 млн гривень.

«В рамках розслідування цієї резонансної справи слідчі «вийшли» на низку підприємств, які користувалися послугами зловмисників. Серед них були і бюджетні установи, які безсовісно крали виділені державою для потреб суспільства гроші і «відмивали» їх у цьому кримінальному «конверті», – йдеться у повідомленні.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100