реклама

реклама

З 1 по 5 лютого в північній столиці Росії відбувся Міжнародний конкурс «Музичний світ» під егідою Міжнародної компанії «Sound` s Life » (м. Москва, Росія). Він традиційно проходив у презентабельному «Чаплін-Холі» - культурному центрі готелю «Санкт-Петербург» з видом на Неву і легендарний крейсер «Аврора». Учасниками конкурсу були творчі колективи і солісти з усіх куточків неосяжної Росії: Москви і Санкт-Петербурга, Заполяр'я, Уралу, Сибіру, Владивостока, Кизила, Казані, Уфи, Вологди, Саратова, Пермі, Петрозаводська, а також, представники Білорусі та України у віці від 5-ти до 25 років, які продемонстрували свою майстерність у номінаціях з вокалу, інструментальної музики, хореографії і театрального жанру. Всього в конкурсі брало участь близько 200 виконавців.

Метою конкурсу було: відродження, збереження і розвиток національних культур; встановлення професійних і творчих зв'язків між учасниками і керівниками колективів; залучення провідних фахівців культури і мистецтва для підвищення професійної майстерності керівників та педагогів творчих колективів, а також підвищення виконавської майстерності окремих виконавців та творчих колективів.

У повній мірі насолодитися враженнями від цього масштабного мистецького форуму змогла творча делегація черкаської ДМШ № 1 ім. М. В. Лисенка у складі концертної групи молодшого хору «Музичні краплинки» і його керівника Варавіної Ірини Миколаївни, солістів – вокалістів  Ковальчук Ніни, Котолуп Анастасії, Жовтої Вероніки (клас вокалу Варавіна І.М.), учениці по класу скрипки Іванової Поліни та її викладача Нагорної Ганни Миколаївни Акомпанувала всім виконавцям концертмейстер школи Рябоконь Леся Петрівна.

 

Ніхто з черкаських виконавців не залишився без високої нагороди журі, а саме: концертний склад молодшого хору «Музичні краплинки» був удостоєні Диплома ІІІ премії, пам'ятного знаку та честі виступати на Гала-концерті конкурсу. Також Ковальчук Ніна, Котолуп Анастасія і Жовта Вероніка отримали Дипломи ІІІ премії та пам'ятні медалі. Іванова Поліна посіла на ІІІ місце в інструментальній номінації. Викладачі Варавіна І.М., Нагорна А.М. та концертмейстер Рябоконь Л.П. були нагороджені Сертифікатами майстерності за високий професіоналізм у підготовці учасників конкурсу.

Культурна акція стала можлива завдяки ініціативі і фінансуванню поїздки учнів ДМШ № 1ім.М.В.Лисенка в м. Санкт-Петербург Департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради в рамках програми «Черкаські таланти».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100