Голова апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко не розуміє, чому у ЗМІ так багато негативних публікацій про суд. Про це він розповів сьогодні на прес-конференції.

– Тиждень тому до нас прийшов журналістський запит. В одній з газет написали приблизно таку публікацію «Після засідання Апеляційного суду за колегією суддів вийшов адвокат з чемоданчиком, тому зрозуміло, чому суд виніс таке рішення», – мабуть, процитував нещодавню публікацію «Газети по-українськи» Володимир Бабенко.

Обговоривши статтю з суддями, колегія вирішила звернутися до обласного прокурора щодо розслідування цієї публікації.

– Останнім часом у нас надзвичайно легко люди звинувачують усіх у скоєнні тяжких злочинів. Який же вихід з цієї ситуації? Або притягнути тих суддів до кримінальної відповідальності, або якось розповісти авторові статті, що так робити не можна. Якщо є сумніви, чому ця людина не звернулися з заявою у правоохоронні органи? А потім виходить «я не зрозуміла, я не подумала..» – обурюється Володимир Бабенко.

Водночас він каже, що за статистикою більшість черкащан довіряють місцевому Апеляційному суду.

– За статистикою, усього 4 % цивільних справ від усіх розглянутих оскаржується чи скасовується. Це хороший показник? Стабільність рішень – 96 %. Це свідчить про довіру громадян. То яким чином тоді щодня ми читаємо у пресі, що суду ніхто не довіряє, що там працюють тільки хабарники, злодії? – зазначив головний суддя Апеляційного суду.

Голова апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко запевняє: суд повинен ставати ще більш відкритим та повертати довіру громадськості.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100