реклама

реклама

Протягом тижня працівники лінійного відділу на ст. ім. Т.Шевченка УМВС України на Одеській залізниці виявили чотири факти використання громадянами підроблених пенсійних посвідчень для безкоштовного проїзду в приміських дизель- та електропоїздах.


З метою протидії злочинності, забезпечення правопорядку та громадської безпеки з 4 лютого поточного року проводиться комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання території обслуговування підрозділів Управління. Працівники міліції перевіряють приміські дизель- та електропоїзди формування Одеської залізниці з метою виявлення криміногенного елементу та розкриття правопорушень.

Так, в електропотязі, сполученням «Знам’янка-Шевченко», правоохоронці виявили 47-річного жителя Городецького району Хмельницької області, який з метою безкоштовного проїзду пред’явив провіднику пенсійне посвідчення з ознаками підробки. Як пояснив затриманий, нещодавно невідомий чоловік запропонував йому за невелику ціну виготовити посвідчення для користування пільгами у транспорті.

Під час відпрацювання приміського дизель-потягу, сполученням «Черкаси-Шевченко», також було виявлено 59-річного жителя одного із селищ Черкаської області, який для придбання квитка на безкоштовний проїзд пред’явив пенсійне посвідчення з ознаками підробки.

У наступні дні працівники міліції громадської безпеки лінійного відділу на ст. ім. Т.Шевченка спільно з провідниками-контролерами в приміських електропотягах сполученням «Шевченко-Знам’янка» та «Володимирівка-Перегонівка» виявили ще двох пасажирів з підробленими пенсійними посвідченнями.

Вилучені документи направлені на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Зазначені факти внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Дії порушників кваліфікуються за ч. 4 ст. 358 «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» Кримінального кодексу України.

Оскільки чоловіки заздалегідь знали про те, що документи «липові» і користувалися ними, то їм загрожує штраф, а злісним правопорушникам відповідно до ст. 358 Кримінального кодексу України, можуть обмежити волю на строк до двох років, інформує прес-служба УМВС України на Одеській залізниці.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100