реклама

реклама

Влада Черкас відмовила міській організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у проведенні «жалобної ходи за демократію у роковини перебування Януковича при владі». Хода мала пройти від «Черкаського будинку торгівлі» бульваром Т. Шевченка, 207 і до Черкаської обласної адміністрації бульваром Т. Шевченка, 185.

Також влада відмовила партії у зустрічі нардепа від «Свободи» Юрія Сиротюка з виборцями на Європейській площі (зустріч мала відбутися о 15.00) та на Соборному майдані (зустріч мала відбутися о 16.00).

Про це сьогодні на прес-конференції журналістам повідомив голова обласної організації ВО «Свобода» Юрій Ботнар.

Як повідомив Юрій Ботнар, представник його політичної сили подав відповідні звернення в міськвиконком, однак вони одразу ж були повернуті з приписом: «Не може бути зареєстроване, як таке, що не відповідає рішенням виконавчого комітету від 21.02.2013 №194 та від 20.02.2013 № 190». У відповідних рішеннях зазначено, що повідомлення про проведення вуличного заходу має подаватися не пізніше, ніж за п'ять днів до запланованої дати його проведення.

 


– Нічого спільного з законом, порядками, логікою ці папірці з міськвиконкому не мають! Ми не можемо виконати такі рішення черкаської влади, оскільки ми, як громадяни України, дотримуємося Конституції нашої держави. А там сказано, що громадяни мають право проводити мирні збори, до того ж інформування виконавчих органів проводиться не за допомогою запитів на дозвіл, а у вигляді повідомлення, – зазначив Юрій Ботнар.

Він зазначив, що на 15-ту годину сьогодні «свободівці» все рівно зберуться на акцію, бо негоже націоналістам відмовлятись від «законних акцій».

– Ми скликаємо всіх «свободівців». У нас є список прихильників, члени партії, члени молодіжних організацій. Я переконаний, що сьогодні ми зможемо нормально провести акцію. Тим більше, що ми сьогодні запросили і наших партнерів з Об’єднаної опозиції. Також сподіваємося, що  буде нардеп Юрій Сиротюк. Тож ми зможемо дати відсіч на посягання конституційних прав з боку будь-кого, – зазначив Юрій Ботнар.

– Це просто абсурдне рішення! Наскільки ми розуміємо, міський голова Сергій Одарич, вдаючись до таких заборон, або продовжує бути хлопчиком на побігеньках в губернатора Сергія Тулуба, або просто підставляє голову обласної адміністрації, накручуючи тему протистояння опозиції і обласної влади, – зазначив координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко. – З такими рішеннями ми можемо дійти до абсурду, дозволяючи людям мітингува, наприклад, лише десь у лісі за містом.

Нагадаємо, що днями Виконавчий комітет Черкаської міської ради ухвалив два рішення, за якими були внесені зміни до Регламенту виконавчого комітету Черкаської міської ради, а також окреслені питання проведення масових заходів.

На це рішення Черкаського виконкому вже відреагували коаліція громадських організацій «Всеукраїнська ініціатива «За мирний протест» та ВГО «Інститут Республіка». У зверненні Голови ВГО «Інститут Республіка» Володимира Чемериса до Черкаського міського голови та міськвиконкому зазначено, що рішення Черкаського міськвиконкому від 20 та 21 лютого цього року суперечать Конституції України та обмежують свободу мирних зібрань у Черкасах.

«Ці рішення ухвалені у закритому порядку, без консультацій з громадськістю та не оприлюднені належним чином у засобах масової інформації», – мовиться у заяві.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100