За даними спостережень метеостанцій Черкаського обласного центру з гідрометеорології лютий 2013 входить у 8 найтепліших після 57, 77, 89, 90, 95, 98, 2003. Середньомісячна температура повітря складає близько нуля, що на 5° вище кліматичної норми. Для порівняння - середня температура лютого 2012 була 10° морозу, повідомляє начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

 

Не дивлячись підвищений температурний фон – весна не поспішає.

Антициклональний характер погоди, що спостерігається з 20 лютого та утримається на початку березня, сприяє проведенню підживлення озимини по мерзлоталому грунту.

Однак вже 2-3 березня очікується нестійка погода. Активний циклон, що переміщується з Ленінградської області на Вологодську і його атмосферні фронти принесуть не Черкащину посилення вітру та опади.

2 березня вдень на більшій частині області пройдуть короткочасні опади у вигляді мокрого снігу та дощу. Місцями слабка ожеледь, сильний поривчастий вітер, в окремих районах 15-20 м/с, на окремих ділянках доріг ожеледиця. Температура повітря вночі 0-5°морозу, вдень 0-5°тепла.

3-5 березня похолодає. Стовпчики термометрів опустяться вночі до значень 4-9°морозу, вдень близько 0°.

6-9 березня, внаслідок надходження теплого повітря з південного заходу температурний фон підвищиться.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100