реклама

реклама

Черкаський окружний адміністративний суд опинився на першій сходинці рейтингу ТОП-6 абсурдних рішень судів щодо заборони проведення мирних зібрань.

Як ідеться на сайті Української Гельсінської спілки з прав людини, ТОП-6 рішень судів, якими порушувалися права громадян на мирні збори, озвучили представники партнерства «За свободу мирних зібрань».

Укладачі рейтингу ознайомились з понад 50 рішеннями за 2012 рік, та обрали, на їхню думку, найбільш абсурдні. Перше місце дісталося черкаському суду за постанову №20963324 від 14 січня 2012 р., яку цитують укладачі рейтингу: «Отже, нормами Закону № 3206-VІ не передбачено право громадськості на проведення мирних зібрань, як захід щодо запобігання і протидії корупції».

«Таким чином, доказів, які б свідчили про корупційні дії голови Черкаської обласної державної адміністрації ОСОБА_2 суду не надано, а проведення мирного зібрання направленого на боротьбу з корупційними діяннями голови Черкаської обласної державної адміністрації ОСОБА_2 призведе до розповсюдження неправдивих відомостей, що негативно вплине на імідж влади».

Також у рейтингу двічі опинився Харківський окружний адміністративний суд (5-е і 6-е місце), Миколаївський окружний адміністративний суд (4-е і 3-є місце) та Окружний адмінсуд Києва (2-е місце).

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100