реклама

реклама

Депутат Черкаської обласної ради Наталія Старікова (фракція "Фронт змін") розкритикувала роботу ради, вважаючи її діяльність у минулому році незадовільною. Про це депутат заявила учора на прес-конференції.

– Перше, жодного рішення з тих, які пропонувала фракція "Фронту змін", не було прийнято. А тим часом вони були дуже важливими. По-друге, негативний результат по двох округах 194 та 197 на минулорічних парламентських виборах є оцінкою роботи в тому числі і обласної ради. Керівництво ради повинно було би проаналізувати перебіг виборів та дати оцінку порушенням під час кампанії, як до цього закликали депутати. А облрада мала б звернутися до Генпрокуратури та президента України з вимогою пришвидшити визначення результатів виборів на згаданих округах, – сказала Наталія Старікова. – По-третє, невтішні показники в соціально-економічному розвитку області теж характеризують роботу ради. Так, у 2012 році в промисловому виробництві зафіксовано зниження обсягів на 4,5% порівняно з позаминулим роком. За останній час значна частина підприємств області закрилася або ледь животіють. Економічні негаразди напряму впливають на добробут людей. Керівники промислових підприємств скаржаться на здорожчання енергоносіїв та оренди землі, хронічне неповернення ПДВ, тиск контролюючих органів, високе оподаткування. Наявність цих проблем означає фактичну відсутність продуктивної співпраці. Потрібно залучати до роботи фахівців, створювати умови до співпраці, реагувати на пропозиції керівників підприємств та представників бізнесу.

Має претензії депутат і до організаційної роботи обласної ради. Зокрема, про невчасне подання депкорпусу матеріалів до засідань та ігнорування громадської думки у прийнятті рішень.

– Багато проектів  рішень, які розглядала і прийняла сесія, ухвалено поспіхом, бо матеріали роздаються депутатам за день-два до засідання. Чи можна детально опрацювати їх в постійних комісіях в таких часових рамках? Непокоїть і позиція ради, коли на сесійних засіданнях розглядаються питання життєдіяльності того чи іншого підприємства або колективу, а їх представників не запрошують до слова. Таким чином, важливі питання та рішення для громади приймаються без обговорення та рішення громади. Вважаю цю практику керівництва облради неправильною і розцінюю  її як зневагу до колег-депутатів, які  представляють інтереси  виборців та громади в тому числі, – заявила Наталія Старікова.

Депутат підкреслила, що буде виступати з критикою роботи обласної ради на черговій сесії 22 березня, коли звітуватиметься голова ради Валерій Черняк.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100