реклама

реклама

Сучасні методи в медицині досліджувала минулого тижня у Черкасах сотня провідних лікарів і науковців України, Росії та Молдови, оскільки нашому місту випала честь провести Першу всеукраїнську конференцію із фотодинамічної терапії.

За словами директора КНП «П’ята черкаська міська поліклініка» Миколи Тарасова, цей напрям у медицині лише нещодавно почав використовуватись в Україні. У світі ж ним послуговуються вже більше п’ятнадцяти років. Загалом у нашій державі його практикують у наукових закладах, а в Черкасах – почали вперше застосовувати у поліклініці.

– Завдяки лазерам і спеціальним препаратам можна лікувати виразки, гнійні пухлини, різноманітні дерматологічні хвороби, також застосовується фотодинамічна терапія в ортопедії, судинній і загальній хірургії, – наголошує лікар. – Препарат дозволяє наситити хворі тканини киснем, який руйнує мікроби і пухлини. Ми працюємо з лазерами вже понад рік. До речі, все обладнання – черкаського виробництва.

Конференція дозволила черкаським лікарям почерпнути російський досвід, оскільки в сусідній країні фотодинамічна терапія розвивається швидшими темпами, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100