реклама

реклама

Черкаська міжрайонна екологічна прокуратура під час однієї із перевірок стосовно додержання вимог земельного та водного законодавства виявила факт незаконної передачі Канівською міською радою земельної ділянки, в межах акваторії Кременчуцького водосховища, загальною площею 6,5 га обслуговуючому кооперативу садово-городнього товариства «Дніпрові сади» в оренду до 2020 року із правом подальшої передачі земельної ділянки у власність членам вказаного кооперативу.

Вивчивши проектну документацію із землеустрою щодо відведення вказаної земельної ділянки, виявлено факт внесення службовими особами виконавчого комітету Канівської міської ради завідомо неправдивих відомостей про відсутність обмежень передачі вказаної земельної ділянки у користування та в подальшому у власність.

Земельна ділянка надана Канівською місткою радою без врахування ст.61 Земельного кодексу України та ст.88 Водного кодексу України, де встановлені обмеження на передачу в користування та у власність земельних ділянок, віднесених до категорії земель водного фонду України.

Крім того, створення садово-городнього товариства «Дніпрові сади» не узгоджується із містобудівною документацією, зокрема із Генеральним планом забудови м. Канева та прямо суперечить п.3.39* Державних будівельних норм №360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень», якими не допускається будівництво нових дачних та садівницьких районів в межах міських населених пунктів.

Враховуючи викладене, стосовно службових осіб управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Канівської міської ради Черкаською міжрайонною екологічною прокуратурою відкрито кримінальне провадження за фактом внесення в офіційні документи завідомо неправдивих відомостей, що спричинило істотну шкоду охоронюваним інтересам держави за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування за цим фактом проводиться слідчим управлінням УМВС України в Черкаській області, під час якого також буде перевірено причетність окремих депутатів Канівської міської ради до корупційної схеми незаконного заволодіння вказаною земельною ділянкою.

Одночасно з метою скасування незаконного рішення Канівської міської ради про передачу земельної ділянки в оренду садово-городньому товариству «Дніпрові сади» та визнання недійсним договору оренди земельної ділянки Черкаською міжрайонною екологічною прокуратурою підготовлено позов до Господарського суду Черкаської області, інформує прес-служба Черкаської міжрайонної екологічної прокуратури.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100