На вчорашній сесії міської ради депутати ухвалили на посаді заступника міського голови Юрія Гончарова.


Щоправда над яким напрямком працюватиме новий працівник, міський голова Черкас Сергій Одарич поки не вирішив.

– У зв’язку з практичним досвідом і знанням цієї роботи, то це буде житлово-комунальний блок, – сказав мер.

На зауваження «батьківщинівця» Максима Булатецького про те, що сьогодні над цими питаннями працює його інша заступниця Людмила Зарічна, Сергій Одарич відповів:

– Комунальних питань у нас багато. На всіх вистачить. Я буду розподіляти, як тільки міська влада «дасть добро» і затвердить Юрія Андрійовича на посаді. Щось сидіти планувати, а депутати не підтримають…– відповів Сергій Одарич.

Опісля Булатецький поставив схоже запитання і Юрію Гончарову:


– Що ви будете реформувати на новій посаді? Якісь же плани ви маєте… – запитав Максим Булатецький.


– Є плани реформування житлово-комунального господарства, зокрема і реформування СУБів. Ми зараз таку роботу ведемо на КП «Придніпровська СУБ». Ми там робимо цікаві експерименти, які б я хотів втілити на інших комунальних підприємствах. Це якщо так коротко… – окреслив в загальних рисах майбутній заступник Одарича.

Натомість депутат Андрій Ковальчук сказав, що знає Гончарова давно та охарактеризовував його як людину порядну:

– Де він не працював, скрізь наводив порядок. Ніколи ніяких питань про корупцію не було. Це пристойна,чесна людина, яка відповідає за свою діяльність та за свої слова. Я б хотів, щоб його підтримали, – сказав Ковальчук.

Також вирішив висловитися і депутат міськради Анатолій Коверський.


– Ця людина близька нам по духу. Тут колеги кажуть, що в нього немає освіти… В нього є освіта бакалавра. У людини є голова, є розум. Я чую відгуки людей і підлеглих, що він добре працює. Я ж не думаю, що ми не підтримаємо його тільки через те, що у людини ніби немає вищої освіти, – сказав Коверський.

Міський голова підтвердив, що Гончаров таки має базову вищу освіту:

– Є в нього вища освіта, то ви зі мною переплутали… То в мене немає, – посміхаючись сказав мер.

– Вам можна, Сергію Олеговичу! – викрикнула «бютівка» Наталія Коваленко.

«Вільна демократка» Ніна Набокіна сказала, що знає Гончарова як директора «Придніпровської СУБ».

– Коли до людини звернешся, він говорить: «да, буде зроблено», «да, я вас розумію». У нас таких людей дуже мало. Мені з ним працювати дуже добре. Не залежно від того чи три, чи п’ять дипломів, чи жодного, людина повинна від природи володіти організаторськими здібностями. Я вважаю, що кандидатура дуже вдала. І не чекайте від мене пощади, – очевидно, звернулася до Гончарова Ніна Андріївна.

А Валерій Вишиваний зізнався, що Гончаров – «його давній товариш», проте в нього є інші аргументи, щоб підтримати цю кандидатуру.


– Потрібно на цю посаду ставити людину, яка вже пройшла всю цю кухню, знає, де кран, де як труба. І як швидко можна вирішити всі проблеми, які виникають в місті. Це хороший кандидат, – повідомив Вишиваний.

Натомість Володимир Шабанов взагалі не розуміє, навіщо Одаричу заступник, адже він кілька місяців вже працює без двох заступників. А з появою департаментів «утворилась зайва ланка».

– Тоді потрібно вам просто одного заступника залишити і не витрачати бюджетні кошти, – порадив Шабанов.

Проте Сергій Одарич таку ідеї не підтримав:


– Я пам’ятаю ті «золоті часи», коли в мене з вашою допомогою було одинадцять заступників. Взагалі розкішно можна було жити. І чомусь тоді ви ні разу не говорили про економію бюджету, а ще й ходили в суди, щоб за період, коли ви не працювали, вам нараховували премії, надбавки і так далі. Ви й досі продовжуєте ходити по судах, прокуратурах, щоб здерти грошей особисто собі з міського бюджету. Тому я не дуже сприймаю ваші ідеї, бо ваша практика життя показує діаметрально протилежне… – пригадав давнє мер.

Натоміть Шабанов сказав, що Одарич вводить депутатів в оману:


– Ви ж неправильно інформуєте депутатів! Ви ж повинні сказати про те, що ви виплатили шести особам більше мільйона гривень… Ви маєте повернути ці кошти в бюджет! Ви – особисто! Бо це з вашої вини, от чому ми ходимо в прокуратуру. Ви повинні відшкодувати свої знання і поповнити міський бюджет у зв’язку з тим, що ви неправильно позвільняли людей, – не вгавав Шабанов.

– Я готовий це зробити за умови, якщо ви відшкодуєте всі лікарняні, щоб відтягнути момент звільнення, – відповів Одарич. – Але повертаємося до проекту рішення!

Зрештою майже всі депутати підтримали нового кандидата на посаду заступника міського голови. За це рішення проголосували 33 ніродні обранці, утрималося – 5.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100