Черкаси подолали епідемію грипу та ГРВІ. Тому 6 січня надзвичайною протиепідеміологічною комісією виконавчого комітету Черкаської міської ради було прийнято рішення про завершення періоду епідемії грипу та ГРВІ. Про це інформує прес-служба міськвиконкому.

Як повідомив головний санітарний лікар Черкас Василь Загородній, з 27 грудня 2010 р. по 2 січня 2011 р. у Черкасах захворіло на грип та ГРВІ 2282 особи (інтенсивний показник складав – 797,7, що на 1,2 % нижче епідемічного порогу – 807,6). Це засвідчило про завершення епідемічного підйому.

Нагадаємо, що з 29 листопада по 5 грудня 2010 року у Черкасах захворіло 2758 осіб, (інтенсивний показник на 100 тис. населення – 964,2), що перевищило значення епідемічного порогу за вищевказаний період на 9,3 % (епідпоріг складав 882,4). Тому відповідним рішенням надзвичайною протиепідеміологічною комісією виконавчого комітету Черкаської міської ради (від 06.12.10 р. № 2) у місті було оголошено про початок епідемії грипу та введено ряд обмежувальних протиепідемічних заходів.

За словами Василя Володимировича, період епідемії з грипу та ГРВІ в Черкасах тривав впродовж чотирьох тижнів: з 29 листопада по 26 грудня 2010 р. включно. Характеризувався помірною інтенсивністю щодо захворюваності, відсутністю летальних випадків від ускладнень.

Станом на 5 січня 2011 року у місті було імунізовано проти грипу 2995 особи, в т.ч. медичних працівників – 1597 (53,3 % від загальної кількості щеплених).

З метою попередження повторного епідемічного підйому щодо захворюваності на грип та ГРВІ в м. Черкаси на початку 2011 року

Надзвичайна протиепідемічна комісія вирішила:

1. Оголосити через засоби масової інформації про завершення періоду епідемії грипу та ГРВІ в місті з 6 січня 2011 р.

2. Заступникам начальника управління охорони здоров’я департаменту охорони здоров’я та соціальної політики міськвиконкому Нескромному Б.Ф. та Сагайдачній І.О.:

2.1. Забезпечити дотримання належного «масочного» режиму медперсоналом лікувально-профілактичних закладів.

2.2. Продовжити проведення обмежувальних заходів (відвідування хворих в стаціонарах, заборона партнерських пологів) до особливого розпорядження.

2.3. Організувати надання медичної допомоги хворим на грип та ГРВІ в поліклініках міста у вихідні та святкові дні, виходячи з потреб епідситуації та видачу хворим на грип листка непрацездатності не менше 5 днів з дня звернення.

2.4. Забезпечити проведення щоденного моніторингу захворюваності на грип та ГРВІ, в т.ч. вагітних, медичних працівників,  а також пневмоній та інших ускладнень від цих захворювань.

3. Директору департаменту освіти та гуманітарної політики виконавчого комітету Черкаської міської ради Топчій І.В.:

3.1. Вказати на недостатню роботу щодо організації імунізації проти грипу працівників закладів освіти.

3.2. Терміново вирішити питання щодо виділення необхідних коштів на закупівлю вакцини проти грипу для проведення профщеплень працюючим в дитячих навчально-виховних закладах.

3.3. Продовжити щоденний моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ в загальноосвітніх школах та дошкільних закладах, передачу інформації до ДЗ «Черкаська міська СЕС» до особливого розпорядження.

3.4. В дошкільних закладах здійснювати щоденний ранковий прийом дітей з вимірюванням температури тіла та контролем стану здоров’я. При реєстрації одномоментно в окремих групах закладів 3-5 випадків ГРІ вводити обмежувальні заходи в групі терміном на 14 днів, з моменту реєстрації останнього випадку.

3.5. Забезпечити проведення санітарно-гігієнічних заходів в дитячих навчальних закладах (поточна дезинфекція приміщень, посуду, іграшок, провітрювання приміщень, продовження часу перебування дітей на свіжому повітрі), належний температурний режим.

4. Керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності:

4.1. Категорично не допускати до роботи осіб із сигнальними ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій.

4.2. Продовжити проведення профілактичних щеплень проти грипу, в першу чергу особам з груп професійного ризику (працівники МНС, МВС, закладів по обслуговуванню населення).

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100