реклама
Sucurity Police

реклама

Інновації у судочинстві планують запроваджувати в апеляційному суді Черкаської області. Про послугу «Електронний суд», яка скоро може стати доступною черкащанам голова суду Володимир Бабенко розповів під час нещодавньої прес-конференції.

Проект «Електронний суд» вже діє у Дніпропетровську, Харкові, Севастополі, Києві та інших містах.

– Учасник, зареєструвавшись у базі, матиме змогу відправити у суд в електронному вигляді документ, а також до нього долучити пакет, позовні заяви, апеляційні скарги, касаційні скарги і т. д. Це набагато спрошує процедуру отримання документів, – розповідає про переваги проекту «Електронний суд» Володимир Бабенко.

Також учасник судової справи зможе в Інтернеті переглянути стан своєї справи.

Натомість працівники суду через Інтернет зможуть повідомляти учасника про час і дату слухання справи, а також надсилати йому необхідні документи, з якими він одразу зможе ознайомитися.

Ще одна нова технологія, яку Володимир Бабенко хоче використовувати в апеляційному суді, – sms-інформування. Завдяки повідомленням суд також зможе повідомляти учасникам судового процесу про час, дату та місце слухання справи.

– Лише за минулий рік Черкаський апеляційний суд направив 50 тисяч поштових повідомлень про слухання справи. Це надзвичайно багато, – розповідає суддя.

Нова послуга значно економитиме державні кошти. Адже одне рекомендоване поштове повідомлення коштує на сьогодні 10 грн, тоді як sms-розсилка – 13 копійок. Відразу після прочитання отримувачем повідомлення працівники суду отримуватимуть про це сигнал. Нині тривають переговори з оператором-надавачем послуг мобільного зв’язку «Лайфом».

– Якщо учасник процесу не отримає sms, ми дублюватимемо його рекомендованим листом, – обіцяє Володимир Бабенко.

За словами Бабенка, апеляційний суд Черкаської області також оснащується відеоконференцзв’язоком.

– У режимі онлайн-зв’язку можливо проводити засідання, коли суддя, прокурор, адвокат, інші учасники процесу перебувають у залі судового засідання, а особа, яка притягується до відповідальності, – в одній із пенітенціарних установ, наприклад, слідчому ізоляторі, – сказав Володимир Бабенко.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100