реклама

реклама

Міська влада Черкас має намір провести інвентаризацію земельних ділянок. Міських посадовців та депутатів міськради цікавитимуть ділянки, які були надані в оренду і довгий час не використовуються або використовуються з порушенням: на них нічого не будується, території засмічуються, поростають бур’яном та амброзією.

Задля цього буде створена спеціальна комісія, до складу якої увійдуть посадовці міськвиконкому та депутати міської ради (представники кожної фракції та депутатської групи), а також деякі голови комітетів самоорганізації населення. Планується, що персональний склад комісії буде затверджено на сесії міської ради.

За словами директора департаменту архітектури, будівництва та землеустрою міськвиконкому Марини Геращенко, головне завдання комісії – виявити такі земельні ділянки і домогтися повернення їх до комунальної власності.

– Комісія має встановити кількість таких земельних ділянок. По кожній з них буде проведена індивідуальна робота. Орендарів викликатимуть на засідання комісії, де вони мають пояснити причини, за якими не можуть використовувати ту чи іншу земельну ділянку. За результатами комплексної перевірки ухвалюватиметься відповідне рішення, – говорить Марина Геращенко.

За її словами, комісія спершу із загальної кількості договорів вибиратиме ті, на підставі яких передані в оренду земельні ділянки саме під будівництво. Потім з цих угод «відсіюватимуться» ті, на яких об’єкти вже побудовані і введені в експлуатацію. Договори, що залишаться, аналізуватимуться на предмет наявності (відсутності) дозволів на початок будівельних робіт, наявності боргу по платі за землю. Комісія також планує перевірити кожну ділянку з виїздом на місцевість. На переконання Марини Геращенко, таким чином вдасться виявити земельні ділянки, які фактично не використовуються або використовуються з порушенням. Виявленні порушення фіксуватимуться актами і протоколами.

– За результатами перевірок орендарів, що не використовують належним чином земельні ділянки, пропонуватимуть добровільно відмовитися від права ними користуватися. Якщо ж орендар не погоджується, тоді на підставі зібраних документів звертатимемося до суду про примусове припинення прав на землю, — розповіла Марина Геращенко.

Про це повідомляє прес-служба МВК.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Кофта 13.01.2011 17:45
Была у же така комиссия, Иваненко руководил. Кроме того, что пару участков у Волошина забрали, больше толку не было. А вообще депутаты собирают такие комиссии, чтобы себе участочки подобрать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Україна 11.01.2011 19:53
ПЕРЕПРИХВАТИЗАЦ ИЯ!!!!!!!!!!!!! 8) 8) 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100