реклама

реклама

У ці хвилини 18 пацієнтів черкаської філії гемодіалізного центру «Фрезеніус» повертаються з акції, що відбувалася під стінами Адміністрації Президента Віктора Януковича. Про це «Прочерку» повідомила учасник акції в Києві, пацієнт «Фрезеніусу» Ольга Артеменко.

Фото – із сторінки нардепа Лесі Оробець в соціальній мережі «Фейсбук»

Фото – із сторінки нардепа Лесі Оробець в соціальній мережі «Фейсбук»


Черкащани занесли до будівлі шестиметрове доручення Президента України, розтоптане черкаськими можновладцями та передали поіменний перелік чиновників, які «витирають» ноги об його Доручення.

– Наша акція пройшла мирно: без криків, плакатів і нервів. Ми втомилися нервувати. Просто плакали. Ми не можемо не плакати, – говорить у коментарі «Прочерку» Ольга Артеменко.

Паралельно з акцією в Києві аналогічний захід відбувся і під стінами Черкаської облдержадміністрації. В обласному центрі на мітинг прийшли 50 пацієнтів «Фрезеніусу». Разом із черкаськими «нирочниками» на площі була і депутат Черкаської облради Любов Майборода. Вона разом із мітингувальниками взяла участь у діалозі з обласною владою.

Як зазначила в коментарі «Прочерку» Любов Володимирівна, нарада відбулася безрезультатно, оскільки питання фінансування так і не було вирішене.

– Мені дивно було чути пояснення заступника голови Черкаської ОДА Тетяни Прітченко, яка курує медичну галузь, що пацієнтам «Фрезеніусу» потрібно їздити домовлятися про фінансування із містами та районами Черкащини. Чому лікування хворих на ниркову недостатність в обласній лікарні фінансують, а таких самих людей, які проходять лікування у «Фрезеніусі», – ні? – дивується депутат.

За словами Любові Майбороди, пацієнтів «Фрезеніусу» використують, як гарматне м’ясо.

– Я такого ще не бачила за свою депутатську діяльність, – обурюється Любов Володимирівна. – Людей просто штовхають під колеса автомобілів. Щоб заговорила совість представників влади, треба щоб хтось із пацієнтів «Фрезеніусу» помер, – гнівається пані Майборода.

Дивіться також ВІДЕО з події.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100