Справу стосовно антисемітських написів на футболках провокаторів, які зчинили бійку на суботньому мітингу опозиції в Черкасах міліція розслідуватиме до двох місяців. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник Соснівського РВ УМВС в Черкаській області Руслан Висоцький.

Він пояснив, що міліція саме з’ясовує зараз питання, хто виготовляв і надавав молодикам на мітингу футболки.

– По цьому факту вилучається відео. Один із ЗМІ його нам надає… Люди вже допитані. Для того, щоб проводити будь-які слідчі дії, необхідні відповідні документи. У зв’язку з новим КПК є певний процесуальний порядок і ми за ним діємо, – зазначив Руслан Висоцький. – Нині встановлено 36 осіб, задіяних в цій акції. Під відео будемо робити порівняння. І відносно кожного суд вирішуватиме долю людини. Справа розслідуватиметься до двох місяців.

Читайте також: Через написи на футболках провокаторів єврейська община Черкас говоритиме з Дерновим

– Треба все зробити згідно чинного законодавства, бо щось зробиш не так, і все розвалиться, – додала начальник відділу зв'язків із громадськістю УМВС України в Черкаській області Наталія Таран.

Нагадаємо, у суботу на мітингу в Черкасах невідомі вдяглися у футболки з написами: "Свобода" та "Бий жидів!". Учасники мітингу затримали одного із антисемітів і передали його в міліцію.

Між іншим, торік улітку активісти молодіжного крила черкаської опозиції Ігор Сичов та Сергій Марченко були засуджені на три доби арешту за написи на будівельному паркані «Владу – геть!» Міліція знайшла хлопців вже наступного дня…

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100