реклама

реклама

Влада намагається завадити проведенню традицiйного щорiчного Вшанування борцiв за волю України в Холодному Яру, повiдомляють органiзатори заходу.

Вони стверджують, що Кам’янське вiддiлення ДАI отримало розпорядження не пропускати автобуси та маршрутнi таксi, в яких можуть їхати учасники дiйства.


Органiзатор святкування Роман Коваль розповiдає: «Заборонили брати участь у заходi також дитячим та юнацьким спортивним командам з Кам’янського району. Досi не отримали дозволу вiд районного вiддiлу освiти учнi Медведiвської школи. Вiдмовились вiд участi у вшанування учасники Черкаської капели бандуристiв. Вони мотивують це тим, що їм заборонило керiвництво».

Один з опозицiйних лiдерiв Черкащини, спiворганiзатор заходу Максим Поляков стверджує, що влада чинить перешкоди в проведеннi свята тому, що вона боїться нацiонально свiдомих громадян. Вiн розповiдає: «Цей захiд проводиться вже близько 20 рокiв поспiль i жодного разу не виникало проблем з його органiзацiєю. Це вперше, коли влада чинить тиск на учасникiв Вшанування у Холодному Яру. Губернатор Тулуб розумiє, що час його правлiння завершується. Для того, щоб втриматись на крiслi, вiн прагне подавити нацiоналiстичнi настрої населення, заборонити людям вшановувати своїх героїв. Але, якщо це не вдалось зробити жодним окупантам, то й в нього нiчого не вийде».

«На жаль, сьогодні ми змушені констатувати, що за часів президента Кучми, якого ми вважали душителем свободи і демократії, нам було повне сприяння. Навіть керівники районів та області мали за честь взяти участь в урочистому вшануванні Василя Чучупаки, Богдана Хмельницького, Максима Залізняка та останнього гетьмана Запорізької Січі Петра Калнишевського. Міліція ж тоді всіма силами допомагала. А тепер – заборона і суцільні перешкоди», – наголосив Коваль.

Однак, вважає організатор, якщо влада цього року розпочне ті тотальні перешкоди, до яких готується, вибухне небувалий скандал. Адже на вихідні до Холодного Яру збираються і опозиційні лідери України Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов, можливо, і Віталій Кличко. А з ними до Медведівки потягнуться десятки народних депутатів та сотні журналістів,зокрема і з міжнародних видань. Як тоді влада буде пояснювати дії Сергія Тулуба у Європі, – велике питання.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100