Роботу Черкаської мерії у напрямку поширення Європейської єдності високо оцінили у Парламентській Асамблеї Ради Європи. Зокрема Підкомітет з Премії Європи 23 квітня під час засідання в Страсбурзі виступив з ініціативою  нагородити Черкаський муніципалітет Дипломом Ради Європи. Комітет із соціальних питань, охорони здоров'я і стійкого розвитку затвердив цю пропозицію. Про це інформує прес-служба Сергія Одарича.


Як прокоментував Сергій Одарич, на жаль, повідомлення про нагороду прийшло у скрутний для Черкас час, коли за вказівкою губернатора знищується у Черкасах демократичні принципи і принципи місцевого самоврядування. Він переконаний, що  отримання європейських нагород не тільки значно підвищує статус міста, але й відкриває для нього можливості в галузі співробітництва з перспективними містами та регіонами, а також з міжнародними організаціями та фондами.

- Радий, що цей крок вдалося зробити нашій команді, яка працювала над тим, щоб Черкаси стали справді європейським містом, - резюмував Сергій Одарич.

Диплом має форму пергаменту зі вказаними на ньому ім'ям муніципалітету і датою нагородження. Він буде вручений головою Комітету з соціальних питань, охорони здоров'я і стійкого розвитку під час церемонії, яка відбудеться на червневій сесії Асамблеї 24-28 червня 2013 року. У випадку якщо представник міста не зможете взяти участь у церемонії, диплом буде надісланий поштою.

Диплом Європи - перший крок на шляху до отримання Нагород Європи. До них належить Почесний Прапор, Почесна Таблиця та Приз Європи. Цими нагородами удостоюють муніципалітети та регіони Європи за європейську діяльність, розвиток дружби і співпраці між європейськими регіонами та поглиблення зв'язків між ними.

Нагадаємо, що Черкаси вже давно співпрацює з Парламентською Асамблеєю Ради Європи і різноманітними європейськими організаціями. Завдяки цій співпраці відбувається обмін досвідом між учнівською і студентською молоддю. У Черкасах минулого року відкрили Центр надання адміністративних послуг, який збудований за аналогією «прозорих офісів» у європейських містах. Більше того, комунальні підприємства співпрацюють із ЄБРР та Світовим банком в план модернізації системи теплопостачання та водопостачання міста. Підвалини цієї співпраці укладалися ще з 2007 року.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100