razz На території Російської Федерації компетентними органами РФ затримано 22-річного громадянина України, який у 2005 році був оголошений у міждержавний розшук та розшукувався Чигиринським РВ УМВС України в Черкаській області за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст. 186 КК України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб).

У зв’язку з його затриманням слідчим по справі підготовлено клопотання про екстрадицію до правоохоронних органів України, яке підтримано прокуратурою області та клопотання направлено до компетентних органів РФ. Про це повідомляє прес-секретар прокурора Черкаської області Ольга Лактіонова.

– Вказаний громадянин у 2005 році, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, на перехресті вулиць у місті Чигирині, попросив у неповнолітнього К. для здійснення дзвінка мобільний телефон, яким потім відкрито з корисливих мотивів заволодів. За що був засуджений Чигиринським районним судом за ч.1 ст.121 КК України до 5 років позбавлення волі, на підставі ст.75 КК України звільнений від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки, – розповідає старший помічник прокурора області Сергій Ахмедов. – Згодом, під час відбування покарання, повторно, відкрито із застосуванням насильства по відношенню до неповнолітнього К., викрав його мобільний телефон. Через деякий час вказаною особою було повторно скоєно викрадення мобільного телефону у іншої особи, чим завдано останній матеріальних збитків.

Вироком Чигиринського районного суду вказану особу засуджено до 6 років позбавлення волі.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100