реклама

реклама

Святкування останнього дзвоника Першою міською гімназією у ПК «Дружба народів» є прямим доказом того, що в школі є побори. Таку думку висловив на сьогоднішній вранішній нараді у міськвиконкомі заступник в. о. міського голови Черкас Павло Карась.


– Я вважаю, що це може бути пряме доручення правоохоронним органам здійснити перевірку, яким чином, за які гроші, скільки батьки «скинулися» і «скинулися» ж непросто так… – прокоментував Павло Карась.

Він зазначив, що побори в школах – одна з претензій до роботи департаменту освіти.

– Побори зашкалюють! Уже є версії, що деяким вчителькам випускних класів даруються машини! Розумієте?! – звернувся до директора департаменту освіти та гуманітарної політики Ірини Топчій Павло Миколайович.

Натомість сама Ірина Топчій запевнила, що в Першій гімназії є благодійний батьківський фонд, який і збирає кошти з батьків.

– Це є прихована корупція! – вигукнув Карась.

Опісля до розмови приєднався і перший заступник в. о. міського голови Віктор Беззубенко. Він підтримав Павла Карася.

– Розумієте, 29 батьків погодилися, «скинулися», а от 30-ий також скинувся, але в нього болить серце за ті кошти... Я вам даю доручення вивчити цю ситуацію. Те, що говорить Карась, – це правда. Побори в школах – перше, над чим ми почнемо працювати після Дня міста. Жорстко питання буде стояти, – сказав Віктор Анатолійович.

На що Ірина Топчій запевнила, що їхній департамент реагує на всі звернення та для прикладу розповіла про ситуацію у 17-ій школі.

– По 17-ій школі пройшла велика стаття. Перевірки були від УБЕЗа, прокуратури… Департамент створив комісію, яка півтора місяця перевіряла з батьками, вчителями, дітьми. Факти не підтверджуються! – зазначила Ірина Вікторівна.

Натомість Павло Карась запевнив, що для Першої гімназії навіть не потрібно ніяких доказів.

– Коли школа орендує залу ПК «Дружба народів», то це означає, що там побори такі, що й уявити важко! Нічого доказувати не потрібно! Це речі, які зрозумілі абсолютно всім, і вам зокрема. Не важливо, хто це орендує, директор чи голова благодійного фонду! Давайте жити скромніше! І перша школа зокрема! Я розумію, що там 90% «мажорів»! Але питання в тому, що ми повинні адекватно оцінювати ситуацію! – агресивно виступив Павло Карась. – Я б хотів разом з прокуратурою, щоб ми їздили по випускних вечорах і дивилися, які там столи, за скільки десятків тисяч вони накриті і скільки грошей на це пішло!

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100