До Черкаської міської інфекційної лікарні потрапило 10 осіб із діагнозом «Сальмонельоз». Це в коментарі «Прочерку» повідомила завідувач інфекційного відділення для дорослих Ніна Романенко.

– Офіційно зареєстровано 10 осіб із підтвердженим діагнозом «Сальмонельоз». Усі пацієнти, які прибували із 8 по 10 червня, 7 червня відвідали черкаський паб-ресторан «1+1» (що в мікрорайоні «Митниця», – ред.). Це були люди, які приходили до закладу різними компаніями. Також хворі лежать в лікарні села Червона Слобода та інших районах області. Це вже інформація неофіційна, а те, що розповідають наші хворі. Це їхні знайомі, які поїхали лікуватися в інші місця, – говорить Ніна Романенко.

Вона запевняє, що стан постраждалих наразі значно покращився, і їх вже готують до виписки.

– Загалом лікування захворювання на сальмонельоз триває до 7 днів. Опісля здійснюються контрольні обстеження, – зазначає завідувач інфекційного відділення для дорослих.

Клініка сальмонельозу характеризується підвищенням температури (до 39,0-39,5°С), нудотою, блювотою, вираженими спазматичними болями в животі і багатократною діареєю. Також сальмонельоз може супроводжуватися втратою свідомості, слабкістю тощо.

У самому пабі-ресторані, нібито після відвідин якого отруїлися люди, не впевнені, що причина – саме в їхньому закладі.

– Учора приїжджала санстанція, – говорить у коментарі «Прочерку» адміністратор пабу-ресторану «1+1» Віктор. – Брали проби на дослідження із підлоги, холодильників, м’яса. Ви можете зайти до нас на кухню і будь-куди, щоб подивитися на чистоту, порядок та санітарію. Крім того, ми всі на роботі їмо. Я тут завжди і обідаю, і вечеряю. Я навіть не можу вам сказати, чому, що і як…

Директор пабу-ресторану «1+1» Алла Кучеренко також говорить, що ще не відомо, чи отруїлися люди після відвідин саме їхнього закладу.

– Наш персонал учора здав аналізи. Результати будуть готові за 3-5 днів. Якби люди отруїлися в нашому закладі, то захворіли б і наші працівники, адже персонал їсть те, що ми подаємо відвідувачам. Але люди, які в нас працюють, не захворіли, – запевняє «Прочерк» Алла Леонідівна.

Директор департаменту охорони здоров’я Черкаського міськвиконкому Олег Стадник підтверджує інформацію, що люди отруїлися після відвідин закладу харчування.

– Я не прибічник приховування таких фактів. Я навпаки розмовляв із головним лікарем інфекційної лікарні і сказав йому, що не треба боятися яких-небудь коментарів на цю тему, тому що чим більше ми будемо говорити з метою попередження, тим менше проблем буде з лікуванням хворих, – вважає Олег Михайлович. – Якщо раптом виявиться, що після проходження періодичних медичних оглядів пропущені якісь носії сальмонели, безумовно, ми будемо реагувати, але виключно в межах своїх повноважень.

Натомість директор департаменту охорони здоров’я радить постраждалим не мовчати.

– Таке потрясіння примусить багато кого із підприємців оглядатися, боятися і дотримуватися установлених вимог, – припускає Олег Михайлович.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100