реклама

реклама

Юні композитори з Першої музичної школи ім. М. В. Лисенка – учениця 3 класу Наталія Таран та учень 7 класу Валентин Мусіхін – взяли участь у ХІІ Всеукраїнському конкурсі юних композиторів-виконавців «Жива музика», що відбувся в приміщенні Національної спілки композиторів України.


Черкащани виступили в трьох номінаціях – фортепіанній,  джазовій та у вокальній (двічі), повідомляють у Першій музичній школі ім. М. В. Лисенка.

Так, Наталія Таран здобула два перших місця в молодшій віковій категорії – у номінаціях «Фортепіанна музика» та «Вокальна музика». На розсуд журі вона представила свій фортепіанний цикл «Смайлики», який складався із 5 п’єс –«Танцюючий смайлик», «Сумний смайлик», «Злий смайлик», «Усміхнений смайлик» та «Парад смайликів». А в номінації «Вокальна музика» Наталія виступила з двома піснями – на слова Є. Саталкіної  «Вишня» та на слова В. Семерніна «Что такое ноты?».


Валентин Мусіхін став переможцем у середній віковій категорії в двох номінаціях – вокальній (І місце) та джазовій (І місце). Він підготував пісню на слова К. Шагрон для голосу, саксофону та фортепіано «Осенний блюз», а також п’єсу для саксофону і фортепіано «Блюзові відтінки».


Наталія і Валентин стали учасниками Гала-концерту, який відбувся у великому залі Національної спілки композиторів України, де виступали всього 10 призерів. Також вони були нагороджені цінними призами, дипломами, а їхні твори були видані в окремій збірці творів лауреатів конкурсу.

Уперше за історію конкурсу були відзначені дипломами і викладачі лауреатів, які вели їх до перемоги. По класу композиції і Наталія, і Валентин навчаються у викладача-методиста Лариси Красавіної, по класу фортепіано – у  викладача-методиста Людмили Шуліки. Також Наталія Таран навчається по класу вокалу у Ірини Варавіної, а Валентин Мусіхін – грі на саксофоні у класі заслуженого працівника культури України Миколи Євпака.

Заступник голови журі конкурсу Петро Заїка відзначив професійну майстерність черкаських юних композиторів, наголосивши на тому, що учні самостійно виконують свої твори, володіючи одночасно і фортепіано, і саксофоном (Валентин Мусіхін) та гарно співають, акомпануючи собі на фортепіано (Наталія Таран).

Довідка

За час існування Всеукраїнського конкурсу юних композиторів-виконавців «Жива музика» його лауреатами ставали колишні випускники Першої музичної школи ім. М. В. Лисенка Денис Гордій, Анна Андрєєва, Антон Дифучин, Дарина Марчук. Лауреатом та володарем Гран-прі неодноразово ставала найкраща випускниця школи, а нині – студентка Київської Національної музичної академії Євгенія Рябоконь.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100