реклама

реклама

Всесвітньо відомий турецький телесеріал «Величне століття: Роксолана» надихнув турецьких бізнесменів Ісрафіла та Енвера на відкриття в Черкасах ресторану, пишуть «Вечірні Черкаси».

Спочатку ресторан мав отримати однойменну назву кінострічки – «Великолепный век», однак міська влада змусила перекласти назву на вивісці українською мовою – «Величне століття». Така версія не припала до смаку турецьким гурманам, тому вони вирішили дати іншу назву закладу – «Султан», на честь османського султана Сулеймана, під час правління якого й відбуваються події у відомому телесеріалі.

– Я живу з родиною в Черкасах. До мене приїхали друзі з Туреччини і вирішили разом відкрити нашу турецьку кухню. Обрали тему знаменитого телесеріалу, тому що його переглядає вся Україна, – розповідає Ісрафіл. – Ми навіть хотіли запросити акторів серіалу до нас, але до кінця цього року вони зайняті зйомками телесеріалу. Сподіваємося, в майбутньому ми зможемо їх усе-таки запросити до Черкас.

Відкрити заклад ресторатори планують 15 липня. Як обіцяють власники, родзинкою ресторану стануть свої роксолани – дівчата у східному вбранні, які виконуватимуть танці для відвідувачів.

Цікаво, що в Черкасах «прописана» ще одна «Роксолана» – магазин сувенірів і посуду. Як розповідає комерційний директор торгового закладу Оксана Старченко, магазин названий зовсім не на честь жінки Сулеймана. Ця назва асоціюється у власників як український символ чистоти і бездоганності. Щоб підкреслити національний стиль, персонал магазину навіть носить оригінальні вишиванки. Однак в асортименті товарів «Роксолани» все ж є картини східного мотиву...


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100