реклама

реклама

Кожна п’ята подружня пара в Україні має проблеми з народженням дитини. Та з розвитком технологій на сьогодні вже не лишилося форм безпліддя, які не піддавалися би лікуванню. У цьому запевнили представники мережі клінік «Мать и дитя» під час прес-конференції, що відбулася в Черкасах.

Під час прес-заходу представники клініки презентували програму «Дитина – в кожну родину», який є продовженням проекту «Право на батьківство: вихід є!». Нова програма передбачає можливість безкоштовного обстеження в київській клініці «Мать и дитя» усім українцям, які мають проблеми з репродуктивним здоров’ям.


За словами доктора медичних наук, акушера-гінеколога, репродуктолога, генерального директора мережі клінік «Мать и дитя» Наталії Данкович, протягом року в їхній клініці безкоштовно обстежилося близько 1,5 тисячі пар, з яких 119 – черкащани. А 49 черкаських пар спробувало програму лікування безпліддя.

– Минулого року ми провели удвічі більше циклів екстракорпорального запліднення, ніж за попередній період – 1200 циклів, – зазначила пані Наталя. – Враховуючи те, скільки пар у нас обстежилося безкоштовно минулого року, ми зі впевненістю можемо сказати, що наша минулорічна ініціатива була почута. Цифри говорять про те, що соціальний проект 2012 року став не просто потрібним, а навіть необхідним для нашого суспільства.

Наталія Данкович наголосила на тому, що зі зверненням у клініку не варто затягувати.

– У нас кількість пацієнтів, віком до 30 років, не перевищує 15-20 відсотків. Інколи пацієнти чекають настання вагітності по 20 років і звертаються до нас у віці, який, на жаль, ми вже не можемо повернути. Коли є віковий фактор, то чекати краще не треба, – зазначила Наталія Данкович.

За її словами, слід говорити про безпліддя, коли пара не може завагітніти протягом 12 місяців активного статевого життя без контрацепції. Якщо говорити про жінок старше 35 років, то безпліддя можна починати лікувати після 6 місяців активного статевого життя, якщо не настає вагітність.

Як зазначила директор перинатального центру у місті Черкаси Марина Валова, за наявною державною програмою отримати допомогу можуть тільки пари, причиною відсутності вагітності у яких є трубчате безпліддя.

– Решта причин безпліддя програмою не передбачені. Це, звичайно, – проблема, тому що решта пар можуть шукати допомогу тільки в приватних клініках, – зазначила Марина Валова.

Також вона запевнила, що за час існування кабінету непліддя в Черкасах народилося близько 180 дітей у пар, які мали проблеми зі здоров’ям.

Натомість акушер-гінеколог з клініки «Мать и дитя» Віталій Радько запевнив, що діти, які народжуються завдяки технологіями ЕКО, є цілком здоровими, а в майбутньому – репродуктивним.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100