реклама

реклама

Екс-мер Черкас Сергій Одарич припускає, що в 2015 році нинішнього президента Віктора Януковича переоберуть на другий термін. Бо опозиційні лідери «з одного боку, дріб'язкові, з іншого — нічим не відрізняються від інших». Про це він повідомив в інтерв’ю «Газеті по-українськи». Політичний прогноз Сергій Одарич зробив, змалювавши економічну ситуацію в державі та проаналізувавши стан місцевого самоврядування.

На переконання екс-мера Черкас, у місцевому самоврядуванні, починаючи з другого прем'єрства Тимошенко 2007 року, все стабільно погіршується.

– У влади на місцях планомірно забирають можливості впливати на життя територій. Тобто місцеве самоврядування перетворюється на касу з видачі заробітної плати бюджетникам. Президент Янукович запропонував досить правильну концепцію реформування місцевого самоврядування. Вона передбачає переміщення акцентів як із повноважень, так і фінансового ресурсу — на місця. Та я не вірю, що це втілять раніше 2015 року. Будь-яка влада на першому терміні прагне централізувати функції, тримати ситуацію у руках. Є надія, що в разі обрання Януковича на другий термін у нього відпаде бажання контролювати все, – зазначає Сергій Одарич.

На переконання екс-мера, реформи неможливі без політичної волі.

— З одного боку, в Януковича така воля є. Він має хорошу команду професіоналів, які готують концепції розвитку. Але коли ті доходять до уряду чи парламенту — моментально тонуть… – зазначає Сергій Одарич.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100