реклама

реклама

Чемпіонат України з акватлону та етап Дитячої триатлонної ліги відбувся в Черкасах в останній день червня.

Це вже вдруге наше місто приймає змагання такого рівня. До Черкас з’їхалося двісті різновікових спортсменів з дванадцяти міст України, (зокрема з Донецька, Києва, Дніпропетровська, Харкова, Запоріжжя, Одеси, Кіровограду, Полтави). Наймолодшому учаснику ледве виповнилося вісім років, а найстаршому – за шістдесят.


Варто зазначити, що акватлон – це різновид триатлону. Та якщо в триатлоні поєднано три дисципліни (плавання, біг та їзду на велосипеді), то акватлон включає в себе тільки плавання та біг. Однак, складність змагань від цього не зменшується.

Спортсмени залежно від своїх вікових категорій проходили одну з чотирьох дистанцій. Так, у рамках Дитячої ліги найменші учасники долали сто метрів вплав і п’ятсот – бігли. Трохи старші (2000-2001 р. н.) – пливли вже двісті і бігли дев’ятсот метрів, інформують у прес-службі Федерації триатлону України.

Дистанція чемпіонату з акватлону становила: у юнаків – п’ятсот метрів заплив та 2,5 км. пробіг, а в категорії дорослих – кілометр плавання та аж п’ять кілометрів пробіжної траси.

Вдалих стартів спортсменам побажали президент Федерації триатлону України Андрій Більда та директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Ірина Топчій. Як розповів Андрій Більда, Дитячу триатлонну лігу два роки тому започаткували в Одеській області.

– Упродовж двох років змагання вийшли на всеукраїнський рівень, – зазначив Андрій Більда. – І Черкасам випала нагода прийняти вже четвертий етап Дитячої ліги.

Найзапеклішої боротьби всі чекали саме від дорослих категорій. Тим паче, що серед учасників був знаний триатлоніст черкащанин Олексій Сюткін.

– Для мене ці змагання – це можливість ще більше популяризувати свій улюблений вид спорту, а оскільки чемпіонат поєднаний із дитячою лігою, то це ще й нагода показати молодшим спортсменам високий рівень змагань, – переконаний  Олексій Сюткін. – Пригадую, я сам в дитинстві спостерігав за титулованими спортсменами і мріяв бути такими, як вони.


Проте, стати відмінним взірцем для підростаючого покоління Олексію трохи не вдалося – на своїй дистанції він прийшов другим. Його випередив Дмитро Маляр із Дніпропетровська.

– Цей чемпіонат дає можливість проявити себе та показати, на що ти здатен, – зазначив Дмитро. – Для перемоги я доклав чимало зусиль. І дякую Олексію, що дав мені шанс виграти.

До речі, у жіночій категорії другою стала і дружина Олексія Катерина Сюткіна. Катя зізнається, що поки що друге місце її цілковито влаштовує. Адже через травму руки дівчина не брала участі у змаганнях довгих два місяці.

– Тому чемпіонат у Черкасах – це своєрідний початок сезону, – каже Катя. – Якщо чесно, психологічно було важкувато, бо ж всі вже тривалий тренуються, а я тільки ось починаю входити у форму.


Медаль за перше місце отримала спортсменка із Запоріжжя Олеся Марченко.

Серед інших досягнень черкащан у Чемпіонаті третє місце у Лізи Хорошко (категорія 1998-1999 рік народження) та друге місце у Георгія Косова (у категорії юнаки 98-99 р. н.).


У Дитячій триатлонній лізі черкащанин Денис Снесар виборов третє місце. (у категорії 2000 р.н.)

Довідка

У Черкасах триатлон розвивається на базі трьох дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Розпочинати тренування можна з восьмирічного віку.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100