реклама

реклама

Сьогодні активні черкащани залишили під стінами управління МВС в Черкаській області близько 30 копій кодексу честі працівника органів внутрішніх справ України. На роздруковані кодекси вони символічно поклали по камінчику.


В акції взяло участь близько сорока осіб, серед яких були журналісти та громадські активісти. Вони зібралися, аби підтримати жителів Врадїівки. На захід прийшла і голова КМГО «Молода Черкащина» Вікторія Феофілова.

– Ми принесли людям у погонах, які служать у Черкаській області, витяг з кодексу честі, про який, нам здається, вони давно вже забули, щоб нагадати їм, хто вони насправді, що вони мають робити. А камінець, яким ми притиснули листочок, теж має подвійний зміст: по-перше, так не будуть розлітатися листочки, а по-друге – всі розуміють, що камінь може стати також і знаряддям, яке, наприклад, використали жителі Врадіївки. Якщо не пам’ятати про кодекс честі, наступний камінець може полетіти їм у вікна, – каже біля управління МВС у Черкаській області Вікторія.

Учасники акції пройшли ходою від Соборного парку до Театральної площі. У цей час за ними пильно спостерігали правоохоронці. Усіх охочих підтримати врадіївців зібрала у соцмережах черкаська активістка Анна Харченко.

Анна Харченко зібрала активних черкащан у соцмережах

Анна Харченко зібрала активних черкащан у соцмережах


– Мені стало цікаво, скільки у нас жителів готові вийти на мирну акцію, саме не жбурляти каміння у вікна, а просто висловити свою думку про те, що МВС та судова реформа потребують реформи, та підтримати жителів Врадіївки, – зазначає про те, як прийшла ідея зібрати черкащан, Анна Харченко.

Попри те, що масовим захід не став, ним вона залишилася задоволена.

У мирній акції взяло участь близько сорока осіб, серед яких і діти

У мирній акції взяло участь близько сорока осіб, серед яких і діти


– Коли на такі заходи виходять люди, то тут один – за десятьох. Коли вони виходять не битися, скандувати чи вивішувати плакати, а чітко висловлювати свою думку. Я думаю, що це дуже важливо, – переконана Анна.

Водночас черкащанка Олена Корнелюк переконана, що акція не обійшлася без провокацій.

– Ми хотіли під’їхати з площі 700-річчя, так тролейбус № 8 ніби «поламався». Потім № 50 мав їхати, але пішов у парк чомусь. Ми дзвонили до диспетчера, але нічого там пояснити не можуть. Звертають все на поломки… – скаржиться Олена Павлівна.

Родина Корнелюк запідозрила провокацію

Родина Корнелюк запідозрила провокацію


Про негідну роботу міліції вона знає з перших вуст.

– Робота міліції має бути на значно якіснішому рівні. Ми чули, як нашим знайомим міліція безпорядки чинила. Наприклад, дебош у магазині «Новус» рік тому. Нашому знайомому пальця виламали! Але він каже, що не буде з ними зв’язуватися, бо на нього тиснули… – каже Олена Корнелюк.

Натомість Віктор Зінченко приїхав на акцію аж із Руської Поляни. Він здивований пасивністю жителів Черкас. Очікував, що під стіни МВС прийде, як мінімум, 500 осіб.

– Коли наших дітей ґвалтують – це просто… немає слів. У мене два сини, але я уявляю, що це для жінок. Тяжко навіть говорити про це, тому вирішив підтримати. Приїхав і вражений тим, що людям це нецікаво… – констатує Віктор.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100