реклама

реклама

З настанням літнього сезону з метою попередження епідускладнень з холери санепідслужбою області організований моніторинг циркуляції збудників цієї небезпечної інфекції.

Щорічно наказом Головного управління Держсанепідслужби у Черкаській області визначаються стаціонарні точки забору проб води в зонах масового водокористування (пляжі, місця масового відпочинку населення, зони санітарної охорони водозаборів для централізованого водопостачання) для дослідження на виявлення холерних вібріонів.

Двічі на місяць (з червня по жовтень) бактеріологічними лабораторіями ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» проводяться ці дослідження.

Фото з черкаського пляжу Євгенії Вяткіної

Фото з черкаського пляжу Євгенії Вяткіної


Так, у червні 2013 р. із 42 стаціонарних точок досліджено 86 проб води відкритих водойм в місцях масового водокористування, збудників холери не виявлено. Проте, у пробах води з 11 територій виявлено так званий «холероподібний» вібріон, що сам по собі не становить небезпеки для здоров’я, але свідчить про сприятливість середовища у водоймах для життєдіяльності справжнього збудника холери в разі його появи.

Санепідслужба області наполегливо рекомендує суворо дотримуватись правил особистої гігієни під час перебування в місцях масового відпочинку на воді, пляжах тощо.

Про це інформує прес-служба санепідслужби Черкаської області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100