У селі Хацьки, що на Черкащині, селяни повстали проти вантажівок. Ті просто таки нищать їхню вулицю. Дорога вже стала суцільним решетом, а від постійних вібрацій репають тамтешні будинки. Люди вже не перший рік оббивають пороги владних кабінетів, однак все марно. Місцеві депутати навідріз відмовилися зробити вулицю непроїзною. Про це йдеться у матеріалі «ВІККА-новин».

Вузенька вуличка в Хацьках стала трасою для вантажівок. Повз будинки сусідні підприємства повсякчас возять добрива, каміння та зерно. Місцевим від такого великий клопіт.

– Тільки машина їде, то воно все двигтить. Я не знаю… Поки не їздили ці вантажівки, такого не було, а це з кожним роком тільки гіршає, – скаржиться місцева жителька Зоя Літнорович.

Увесь будинок пані Зої у тріщинах. Жінка боїться лишитися без даху над головою. І така біда тут чи не в кожного. Садиба Білоножків узагалі репнула.

– Ця тріщина постійно більшає. Ми її замазували, ще чоловік живий був. Замазували, але воно все одно. І на тому боці така ж тріщина. Це від руху транспорту, – впевнена ще одна жителька Хацьок Тетяна Білоножко.

А як дощ, бідкаються селяни, то в їхніх хатах ще й води повно. Стічної каналізації тут нема. Та й від асфальту вже нічого не лишилося. Дорога ніби після бойових дій.

– Рух тут систематичний. Нема передиху ні вдень, ні вночі. У середньому, я так думаю, машин 100. Точно не менше, – розповідає місцевий жительСтепан Ковальов.

Поневіряються селяни вже з десяток років. Відтоді, як місцеві владці дозволили вантажівкам тут курсувати. Хоч неподалік, обурються люди, є гарна об’їзна дорога. Вони вже скаржилися на автомобільний терор і в РДА, і до ДАІ. Там сказали шукати правди в сільській раді. Але депутати, переказують селяни, не схотіли робити цю вулицю непроїзною, бо тоді вантажівки облюбували б іншу.

– Депутати не проголосували за це, бо не хотіли, щоб у них попід вікнами, вони прямо так і сказали, їздили машини. Їм невигідно, щоб центральною вулицею їздили машини. Тому що вони всі проживають там, – пояснює жителька Хацьок Олена Федорук.

Обурені жителі беруть усе у свої руки. Через вулицю натягують міцного ланцюга. Вантажівки невдоволено задкують. Поспіхом на перемовини до протестувальників приїздить сільський голова. Насамперед, обіцяє відремонтувати дорогу. Правда, субвенції з області на це досі немає.

– Роботи почнуться тоді, коли буде можливість. Можливість, насамперед, у тієї організації, яка погодилася почати ремонт, не дочекавшись фінансування. Ну, впродовж місяця, може, – каже сільський голова Хацьок Ігор Чекаленко.

Такі запевняння людей не надто переконують. Своєму голові дають два тижні. Як ями лишаться недоторканими, а вантажівки й далі безперешкодно тут їздитимуть, селяни обіцяють знову вийти на дорогу.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100