реклама

реклама

Черкаських опозиціонерів, які брали участь у «врадіївській ході» з Черкас до Канева, супроводжували провокатори. Внаслідок їх роботи на одному з черкаських сайтів і з’явилася інформація з фотографіями, що дискредитують представників об’єднаної опозиції Черкащини Леоніда Даценка та Миколу Булатецького. У цьому «Прочерк» запевнив сам Микола Іванович.

Частину ілюстрацій з нашумілого матеріалу сайту «Про все» опублікував сайт «Кропива»

Частину ілюстрацій з нашумілого матеріалу сайту «Про все» опублікував сайт «Кропива»


Так, на місцевому сайті «Про все» учора з’явилася публікація під заголовком «Веселі пригоди черкаської «пішої ходи» у Каневі», де описується, що робили черкаські опозиціонери в Каневі. З інформації, викладеній в публікації, випливає, що Леонід Даценко та Микола Булатецький спершу помітингували в Каневі, а потім розважалися в місцевих розважальних закладах. На момент підготовки матеріалу публікація на згаданому ресурсі прибрана…

– Коли ми 16 липня вийшли з Черкас, нас системно оточували провокатори. Найбільше вони постаралися в Каневі. Там навіть прийшли якісь дівчата до нас. Сказали, що вони, мовляв, студентки. Дівчата стали тицяти мені 20 гривень, щоб я розписався на купюрі. Я став пропонувати щось інше, наприклад, календарики абощо. Але вони наполягали саме на грошовій купюрі. Далі більше. Дівчата стали лізти обійматися і фотографуватися. Причому хотіли саме на свій фотоапарат фотографувати нас. Ці фото і використали потім в інтернеті, – зазначив у коментарі «Прочерку» Микола Булатецький. – Пізніше невідомі стали і в нічний клуб нас запрошувати. Тож ми з учасниками ходи ухвалили рішення не спати в наметах, а роз’їхатися по різних місцях. Дехто поїхав додому, а дехто поселився в готелі.


За словами Миколи Івановича, дискредитувати опозиціонерів, звісно ж, вигідно їхнім опонентам.

– До дискредитації залучена правоохоронна система. І, звісно, влада. Кажуть, наприклад, що сайт «Про все», де були розміщені наші фото з дівчатами, спонсорує голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб. До речі, до провокаційних дій в Каневі просили долучитись і мера міста. Він сам нам це говорив. Проте він відмовився, – сказав Микола Булатецький.


У свою чергу, черкаський політичний оглядач, заступник голови Черкаської обласної організації КВУ Юрій Сас вважає, що саме міліція могла стежити за «врадіївською ходою».

– Проте, очевидно, правоохоронці спрацювали невдало. Так, зауважу, що фото дівчат з опозиціонерами дуже схожі на розкадровку з оперативного відео МВС. А враховуючи постійні повідомлення опозиціонерів про стеження за ними, як-от це було в Жашкові, то це цілком можливо. Звісно, це незаконно, адже порушує конституційні права громадян на приватне життя. Крім того, це неетично, – зазначає Юрій Сас.

До ЗМІ, які використовують провокативні фото, експерт претензій немає. Каже, що ЗМІ для того й створені, щоб заробляти гроші.

– Пригадую цитату черкаського журналіста Ростислава Супрунова, який говорив колись, що ЗМІ – це платний туалет. І ось, хто має гроші – ходить туди, а хто ні – ходить до паркану. От хто має гроші, той ходить на певні ресурси. Але питання більше не в тому, хто розмістив якісь фото й текст, а питання в стеженні! Ось найбільша проблема! Проблема у використанні стеження для політичної боротьби! Та звісно, я можу назвати сайт «Про все» більш лояльним до замовника, клієнта… У них більш широка шкала прийнятності матеріалів для публікації, – зазначив Юрій Сас.

Насамкінець оглядач радить опозиційним політикам і не тільки звертати увагу на спосіб життя і рівень статків, враховуючи, що політик – публічна особа.

– Західні політики з початку своєї кар’єри розуміють, що треба жити відповідно до декларації. І навіть інколи вони не купують речі, які можуть собі дозволити, аби лише не дратувати громадськість, – наголошує Юрій Сас.

Редактор інтернет-ресурсу «Про все» Галина Березенко в коментарі «Прочерку» відмовилася пояснювати, хто визначає редакційну політику на їхньому сайті, проте уточнила, що вона була відсутня на роботі, коли був опублікований матеріал про «веселі пригоди черкаської «пішої ходи».

– Матеріал, про який іде мова, знятий. Проте замість цього матеріалу за тим же посиланням опублікована офіційна позиція редакції. Матеріал не відповідав редакційній позиції сайту. Надалі будемо стежити, щоб таких матеріалів не було. Щодо зауважень деяких експертів, нібито фото могли бути взяті з оперативного відео міліції, то зазначу, що в мене немає доступу до оперативного відео міліції. Фото були взяті автором із соцмереж, – сказала Галина Березенко.

У офіційній позиції редакції йдеться: «Матеріал, розміщений дописувачем, знято з етичних міркувань. Разом з тим, редакційна політика сайту «Про все» й надалі залишається спрямованою на представлення різних точок зору щодо резонансних подій, які привертають увагу наших читачів. Зокрема, і стосовно так званої «врадіївської ходи». Виходячи з розуміння, що події політичного життя нерідко дають привід їх очевидцям для поширення різної інформації, адміністрація сайту вимушена тимчасово заблокувати опцію «Стати автором», яка надавала можливість дописувачам розміщувати власні матеріали без погодження із адміністратором та модераторами сайту…».

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Іван 07.09.2013 15:57
Оце гарно хлопці відсмалили. Зразу видно знали шо перевибори будуть у цьому році. :D :D :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100