реклама

реклама

«До нас звернулися, ми миттєво відреагували», – пише у «Фейсбуці» про ситуацію з купівлею в Черкасах нових тролейбусів почесний президент ПАТ «Азот» Валентина Жуковська, аналізуючи причини зупинки транспортної реформи в місті.

Як пише Валентина Жуковська, транспортна реформа в Черкасах зупинилася на стадії написання Концепції, закупівлі коштовного світлофорного обладнання та розтрати коштів, передбачених на закупку тролейбусів.

– Після декількох невдалих тендерів попереднє керівництво міста звернулося до «АЗОТа» по допомогу. Мова йшла про те що, придбані «АЗОТом» 15 тролейбусів будуть викуплені містом. Підприємство тролейбуси закупило, при чому у того виробника, який переміг на одному з тендерів. Натомість, з боку міської влади не було вчинено жодних дій, щодо викупу цих тролейбусів, – інформує Валентина Жуковська. – Я дуже добре знаю ситуацію із міським бюджетом. Мені відомо, що передбачені 30 млн. грн. на закупку нових тролейбусів минулого року – були розтрачені на інші цілі. Розумію, що тролейбуси місту потрібні. Ми готові підтримати прийнятні механізми вирішення цієї проблеми, оскільки розуміємо її масштаб для міста.

Нині, за словами Валентини Жуковської, вона шукає той механізм, який зробить фінансову сферу максимально відкритою для громадськості.

– Вірю, що таким механізмом може бути громадський контроль, створення громадської ради, – припускає Валентина Жуковська.

Говорячи ж за 15 куплених підприємством тролейбусів, Жуковська зауважує, що не говорить про меценатство.

– Один тролейбус ми подарували. Це можна вважати меценатством. А у випадку із 15 машинами, сутність допомоги - у виділенні одночасно 30 млн. грн. на вирішення серйозної проблеми. Попередньо було провалено 3 тендери. І з цієї проблеми треба було виходити - адже під загрозою (як нам всім тоді казали) вся транспортна реформа. До нас звернулися, ми миттєво відреагували. Хіба це - не допомога? – дискутує Валентина Жуковська з дописувачами у «Фейсбуці».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100