Центральний вхід до офісу КП «Черкасиводоканал» (що по вул. Ватутіна) віднині прикрашає казковий персонаж Водяник.

Заввишки новий «мешканець» комунальників – понад два метри. Над дерев’яним втіленням Водяника зараз працює черкаський скульптор Дмитро Бур’ян. Після завершення усіх робіт з оздоблення та покриття відбудеться офіційне відкриття унікальної скульптури.


Виготовлена вона з дерева – клена. Саме того, який уже багато років ріс поблизу воріт підприємства. Та, не переживши люті зимові морози, цьогоріч засох.

Директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко розповів, аби не зрізати під корінь добре знайоме кожному працівникові підприємства дерево, вирішено було його творчо використати, залишивши приємну згадку на пам’ять.

До того ж у діаметрі клен був досить великий. Тому засохле дерево спиляли, лишивши стовбур близько 2,5 метрів. І вже з цього «матеріалу» вирішено було зробити дерев’яну скульптуру, яка б асоціювалась з водним ремеслом КП «Черкасиводоканал».

– На таку ідею нас наштовхнули популярні у Черкасах фестивалі дерев’яної скульптури «Древляндія», де майстри виготовляють унікальні роботи з дерева, які й сьогодні прикрашають наші парки та сквери. Тому ми залучили одного з талановитих черкаських скульпторів, який брав участь у цьому фестивалі, – Дмитра Бур’яна, – розповів Сергій Володимирович.

За його словами, майстер мав запропонувати проекти майбутньої скульптури, яка б асоціювалась з діяльністю підприємства.


– Мова йшла не про щось серйозне, а саме про якісь казкові персонажі, добре відомі кожному черкащанину з дитинства. Серед варіантів були фігура русалки та композиція з водяних. Але беззаперечно переміг водяник, який спіймав сома, так би мовити «осідлавши» його, – відзначив Сергій Овчаренко.

Найближчим часом робота над скульптурою буде завершена. Після чого керівництво КП «Черкасиводоканал» обіцяє урочисто відкрити нового «мешканця» підприємства, який стане надійним супутником та оберегом підприємства, зазначають у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100