реклама

реклама

Епатажний і відомий не лише в Росії художник Нікас Сафронов вважає дружину голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба чудовою, красивою жінкою з приголомшливим голосом. Свого часу він малював її картину і називає її не інакше як «Галя Тулуб».

Портрет Галини Тулуб, дружини черкаського губернатора. Фото з сайту www.nikas-s.ru

Портрет Галини Тулуб, дружини черкаського губернатора. Фото з сайту www.nikas-s.ru


Про те, кого з відомих людей малював Нікас Сафронов, а також про секрети техніки він розповів в інтерв’ю сайту «Обозреватель».

– Коли я сідаю за написання портрету, я дивлюся на людину і чітко розумію, що прибрати, що залишити. Наприклад, зморшки – це її характер. Але якщо зморшки від втоми – я їх прибираю. Повноту, якщо людина поправилася, викидаю. А родимки залишаю. Всякі такі деталі. «Сортую» людину і створюю її образ, але на 100% схожий. Трохи ідеалізований, але не спотворений. Людина як би в хорошому вигляді, стані. Адже вона сьогодні втомилася, а завтра – відпочила, виспалася і має розкішний вигляд, шкіра натягнута, – говорить художник.

У середньому портрети Нікаса Сафронова коштують 50 тисяч євро. Хоча художник запевняє, що може і подарувати портрет. Наприклад, переконує, що подарував портрет Віктору Януковичу.

На запитання журналіста, кого з відомих українців він малював, художник перелічує: Скрипка, Пападюк (музикант, що живе в Канаді),

– Писав Галю Тулуб. Вона чудова, красива жінка з приголомшливим голосом. З Миколою Дроздовим, моїм родичем, вони записали цілий диск українських пісень. Я писав – за гроші – Сергія Таруту.  Він замовив портрет, коли ще в Москві працював. Писав першого, здається, мера Києва, дружину Миколи Петренка, Олену, яка була балериною. Всіх навіть не згадаєш – досить багато їх були, – зазначає художник.

Коли ж художника запитали, кого йому було б цікаво написати, він пригадав день народження у черкаського губернатора Сергія Тулуба.

– Малював, не писав доки, замальовки Богдана Ступки. Я скоро ці замальовки все-таки оброблю і введу у великий портрет. Ми знайомі з Юрою Рибчинським, якого я дуже поважаю. Або ось. Я не знав, хто такий Попадюк. Був на дні народження в Тулуба Сергія Борисовича, ми із Славой Говорухіним вже хотіли вирушати – і раптом вийшов хлопчик пограти на скрипці. Думали, зараз почне – і ми потихеньку підемо. Але коли він став грати!.. Ми потім дочекалися завершення виступу, підійшли і зробили йому комплімент. Я сказав, що хочу зробити його портрет. І вже потім взнав, що ім'ям його тата назвали вулицю в Харкові, що він працював в Led Zeppelin, Deep Purple, а в Канаді свій гурт створив – Papaduke. Чудовий, приголомшливий віртуоз скрипки. У нього рука майже не ворушиться, а звук йде. Мені цікаві різні люди. Просто я сьогодні можу менше часу витратити на ченця або на робітника і колгоспницю, тому що я це вже робив все ще студентом... Але сьогодні я шукаю людей, які мені приємні. На яких мені не шкода було б витратити мою творчість і мій час дорогоцінний. Тому що часу вже мало. І я його вже ціную... – сказав Нікас Сафронов.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100