Працівники батальйону патрульної служби під час роботи на відведеному маршруті в місті Черкаси побачили, як в їхній бік біжать люди з проханням допомогти.

Під час розмови з громадянами стало відомо, що в одній із квартир багатоповерхового будинку сталася пожежа і всередині приміщення знаходиться маленька дитина. Не роздумуючи ні хвилини, правоохоронці кинулися на допомогу.

Підбігши до будинку, працівники міліції побачили, що з балкону четвертого поверху виходять клуби диму. Швидко піднявшись по східцях до дверей квартири, вони почули, як дитина, плачучи, благала про допомогу. Зайти до квартири не можна було через броньовані двері, які були зачинені зсередини.

Правоохоронці наказали хлопчику вийти на балкон, де є свіже повітря, а самі за допомогою залізного прута почали відмикати замок. Коли двері відчинились, інспектор патрульної служби старший прапорщик міліції Юрій Кот заскочив у середину. Та через вогонь і дим міліціонер не зміг дістатися дитини. Лише з четвертої спроби, накинувши на себе ковдру, яку дали мешканці будинку, та облившись водою, працівник міліції зміг вийти на балкон. Хлопчик, побачивши чоловіка у формі, вистрибнув йому на руки та з усієї сили вчепився в свого рятівника. Правоохоронець швидко вибіг з палаючого приміщення та поніс дитину на двір, де йому було надано першу медичну допомогу. На місце пригоди прибули пожежники, пожежу було ліквідовано.

– Я ні на хвилину не замислювався про те, що може трапитись зі мною, – розповідає Юрій Кот. – Перед очима бачив заплакану дитину і думав лише про одне – необхідно якнайшвидше зайти всередину та врятувати малюка.

Як з’ясувалось пізніше, під час пожежі в квартирі знаходився лише 7-річний хлопчик. Нікого з дорослих вдома не було. Дитина надихалася чадного диму та дуже сильно злякалася. Йому було надано першу медичну допомогу і передано лікарям. Зараз його здоров’ю нічого не загрожує. Батьки вдячні людям у погонах за проявлену мужність та інспектору патрульної служби Юрію Коту за те, що врятував життя їх маленького сина, зазначають у прес-службі обласної міліції.

реклама

Коментарі  

 
+7 #1 observator 13.08.2013 12:29
РЕСПЕКТ! Вот ТАКОЙ милиции - почёт и уважение!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100