реклама

реклама

Черкаська опозиція – ВО «Батьківщина» – провела сьогодні, 22 лютого, у Черкасах мітинг протесту. Всього у мітингу взяло участь близько 200 осіб. Учасники мітингу констатували, що напередодні річниці президентства Віктора Януковича рівень життя громадян Черкас стрімко погіршується.

Учасники мітингу обговорили проблеми соціально-економічного життя в Україні за її правління президента Віктора Януковича і констатували наявність серйозної кризи у державі. Як приклад, черкащани наводили стрімке зростання цін на продукти харчування та тарифи, ріст безробіття та корупція, невиконання своїх публічних обіцянок президентом та прем’єр-міністром не підвищувати тарифи на компослуги, невиконання ними своїх передвиборчих обіцянок, розробка та прийняття проектів законів з надзвичайно негативними для громадян України наслідками, застосування репресій до ЗМІ, що мають негативну до влади думку тощо.

– За рік роботи команди Януковича і Азарова ми бачимо, що жити стало краще, але краще жити стало не всім. Більшості народу зубожіє, не може заплатити за комунальні послуги, за ліки. Де ті обіцянки, які були дані рік тому? Де здешевлення газу, де мораторій на Податковий кодекс? – виступав голова Черкаської ОО ВО «Батьківщина» Анатолій Бондаренко, при цьому зазначивши: До влади прийшла команда, що не любить Україну, проте на Черкащині є потужна опозиція! І край Богдана і Тараса не скориться донецькій навалі.

– Керівництво області – це влада окупантів, вони сьогодні привезли донецьку колону і творять від імені центральної влади геноцид на Черкащині. Треба відправляти у відставку обласне керівництво! – гарячу підтримав виступаючого депутат міськради від «Батьківщини» Микола Булатецький.

При цих словах опозиціонера Миколи Булатецького хтось з натовпу закричав «В атаку!», певно забувши, що мітинг відбувається перед міськрадою, хоча пан Микола чітко говорив про обласну владу.

Депутат обласної ради від «Батьківщини» Максим Колісник гаряче виступає проти знищення української мови. Позаду мерзнуть Наталія Коваленко, Микола Булатецький, Анатолій Бондаренко та небайдужий мітингувальник

Депутат обласної ради від «Батьківщини» Максим Колісник гаряче виступає проти знищення української мови. Позаду мерзнуть Наталія Коваленко, Микола Булатецький, Анатолій Бондаренко та небайдужий мітингувальник

Насамкінець мітингу одноголосно була прийнята резолюція, яку зачитала депутат міськради Наталія Коваленко.

Усі учасники мітингу одноголосно прийняли резолюцію, у якій, зокрема, йдеться, що за час перебування на посаді голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба в області погіршилася ситуація з забезпечення демократичних прав і свобод громадян, а боротьба з корупцією залишилася на рівні обіцянок.

Тож, враховуючи вище викладене, учасники мітингу прийняли наступні рішення:

1. Звернутися до Верховної Ради України та президента з вимогою невідкладно накласти мораторій на підвищення тарифів на газ, електроенергію та комунальні тарифи до забезпечення українців робочими місцями, а також забезпечення громадян України заробітною платою та пенсіями на рівні західноєвропейських держав.

2. Звернутися до ВРУ та президента з вимогою позачергово відмінити як антиконституційну норму про введення пені на комунальні тарифи до повного погашення заборгованості по зарплаті.

3 Звернутися до голови ВРУ з вимогою зняти з розгляду у ВРУ проект пенсійної реформи до забезпечення громадян України робочими місцями та зарплатою на рівні західноєвропейських держав та створення гідного рівня життя в Україні.

4. Звернутися до президента України як гаранта конституції, який сповідає демократичні засади, з вимогою припинити переслідування громадян України та ЗМІ через незалежні від вдали погляди та думки.

5. Звернутися до президента з вимогою звільнити з посади прокурора області Миколу Лісового за бездіяльність у питаннях боротьби з корупцією, розкрадання бюджету та комунальної власності, знищення органів самоорганізації населення міста Черкаси.

6. Звернутися до ВРУ та президента України з вимогою створити спеціальну слідчу комісію по перевірці фактів систематичного порушення чинного законодавства України в питаннях нецільового використання бюджетних коштів та комунальної власності протягом 2006-2010 років в місті Черкаси.

7. Звернутися до президента України взяти під особистий контроль розслідування замаху на життя журналістів Воротніка та Мамалига, який був скоєний два роки тому, і до цього часу не розслідуваний та гальмується правоохоронними органами.

8 Звернутися до президента з проханням розглянути питання про доцільність подальшого перебування Сергія Тулуба на посаді голови Черкаської облдержадміністрації.

реклама

Коментарі  

 
+6 #17 Арсен 24.02.2011 06:59
Мені здається, що так сильно посипати попилом голову БЮТівцям не потрібно. Ми підтримуємо намагання провести акцію, але потрібно відпрацювати всі "АЛЕ"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #16 ДеБЮТ 23.02.2011 19:24
Наскільки дієвою сьогодні на Черкащині є опозиція?» – з таким запитанням «Прочерк» звернувся до віце-спікера Миколи Томенка під час його перебування у Черкасах, 11 лютого. У своїй відповіді політик наголосив, що Черкащині бракує координації опозиційних сил. Мовляв, якщо проводиться акція протесту, то на неї повинно виходити кілька тисяч людей, а не 20-30. Інакше влада посміється і далі робитиме свою роботу :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #15 ДеБЮТ 23.02.2011 14:46
Пане Романе,"в нашій області ще залишились сміливі люди" судячи з Вашого коментаря, то стільки прихильників БЮТ та Вас , як депутата Черкаської міської, не з міста Черкаси, а вже в області, як кажется ноу коментс.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #14 patriot 23.02.2011 13:23
Це напевно "Батьківщина" для звіту в Київ зробила "тіпа" акцію... Кумедні ці залишки БЮТу, а особливо самий розумний бютівець Бондаренко...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #13 Роман 23.02.2011 12:58
Добре що в нашій області ще залишились сміливі люди, які не бояться виступити проти репресій та утисків народу, його думки та свободи!!! І які не хочуть мовчати, а відстоюють своє достойне людське існування!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #12 maxsimka 23.02.2011 11:31
Цитую УкраїNець:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
З яких це пір температура мінус десять на вулиці "лютим морозом" вважається???

Я б хотів побачити як Ви б вистояли при цьому – 10 та ще й зі скаженим вітром????????????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #11 ДеБЮТ 23.02.2011 11:05
Члени Черкаського обласного бюро Батьківщини та депутати Черкаської ради від БЮТ Слуцька та Добровольський не стали морозиться, а гайнули до кафе та спостерігали за виставою з боку. Закликати це одне, а інша справа боротися.Це ті за кого голосували виборці,безкошт овно, а вони навіть свою зарплату не відпрацьовують.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #10 УМ,Україна Майбутнього 23.02.2011 10:04
Звернутися до президента України як гаранта конституції, який сповідає демократичні засади, з вимогою припинити переслідування громадян України та ЗМІ через незалежні від вдали погляди та думки.
Тимошенко не визнала результат виборів, Черкаський БЮТ - Бондаренко визнає. Тимошенко розповідає про відсутність демократії -Бондаренко пише, який сповідає демократичні засади. Це звідчить про політичну безграмотність та нерозуміння того ,що роблять так звані опозіційні голови.
Тільки нові політичні сили здатні вивести Україну з кризи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #9 Кронос 23.02.2011 07:39
Позорные трусы! Обращаться к президенту и требовать отставки Тулуба перед горисполкомом!П озорище!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #8 Арсен 23.02.2011 04:13
Ну вже хоч щось робиться опозицією на Черкащині, правда виконання поганеньке - старі комуністичні кліше. Ну хто ж хлопці проводить акцію опозиції до роковин президенства Януковича звертаючись до нього за захистом своїх прав (4. Звернутися до президента України як гаранта конституції, який сповідає демократичні засади....)? Ви що хлопці з глузду з'їхали таке писати? Ви опозиція чи стадо рабів яким раз на рік дають можливість щось писнути? А інші пункти резолюції - ну бред же! Почуття неначе читаєш листа із Простоквашено. Потрібно уважніше розробляти плани акцій та вдумуватись в те які резолюції приймаєте. Тоді і народ підтянеться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100