реклама

реклама

До чергової частини Жашківського райвідділу міліції звернулася 45-річна місцева жителька та повідомила про крадіжку.

Невідомі особи серед білого дня проникли до її будинку та викрали грошові кошти в сумі 2000 гривень та золоті вироби.

На місце події оперативний черговий негайно направив слідчо-оперативну групу. Під час розмови з потерпілою працівники міліції з’ясували, що в день крадіжки господиня ненадовго вийшла в справах. Коли повернулася додому, виявила, що в її домівці побували злодії.

Поки слідчо-оперативна група працювала на місці скоєння злочину, черговий райвідділу отримав ще декілька заяв від громадян, які також повідомляли про крадіжки з домоволодінь. Варто зазначити, що всі потерпілі від невідомих крадіїв проживали на одній вулиці.

Оперативникам під час розмови з місцевими жителями вдалося встановити, що напередодні скоєння злочинів вулицею ходило троє молодих людей, яких ніхто з місцевих раніше не бачив. Молодики заходили майже в кожен двір та цікавилися, чи не здають господарі житло в оренду. Свідки детально описали зовнішність підозрюваних осіб та вказали на їхні особливі прикмети. Співробітники міліції негайно розпочали заходи, спрямовані на встановлення можливого місця перебування останніх та їхнього затримання.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів на одній із вулиць міста до поля зору працівників міліції потрапив 23-річний молодий чоловік. За зовнішніми ознаками він повністю підходив під опис одного з підозрюваних. Побачивши правоохоронців, хлопець намагався втекти, однак був затриманий. Згодом був затриманий ще один зловмисник: він чекав на свого приятеля в автомобілі на автовокзалі міста Жашків. Обоє підозрюваних були доставлені до райвідділу міліції для дачі пояснень.

Затримані розповіли, що до Жашкова приїхали з міста Умань. Для скоєння крадіжок обирали будинки, де, на думку зловмисників, могли проживати заможні люди. Трійця заходила до подвір’я і, якщо господарі були вдома, прикидалися винаймачами, якщо ж нікого не було, то за допомогою підручних інструментів відчиняли двері або вікна і таким чином проникали всередину. Зробивши «чорну справу», йшли на пошуки іншого домоволодіння. Протягом дня зловмисникам вдалося пограбувати чотири будинки, інформують у прес-службі обласної міліції.

Як встановили правоохоронці, молодики раніше ніде не працювали і неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності за крадіжки та грабежі. Наразі всі троє зловмисників затримані. Стосовно них слідче відділення Жашківського райвідділу міліції відкрило кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до шести років. Триває слідство, яке встановить всі обставини справи, а також можливу причетність трійці до скоєння схожих крадіжок на території Жашківського і Уманського районів.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100