реклама

реклама

Депутат Черкаської міської ради Володимир Мамалига звернеться до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з проханням розглянути можливість розірвання договору оренди цілісного майнового комплексу «Черкаської ТЕЦ» з нинішнім орендарем та передачі її територіальній громаді міста Черкаси з метою створення цілісного комунального енергетичного комплексу.

Відповідний запит депутат озвучив під час сьогоднішнього засідання сесії Черкаської міськради.

– Із 2000 року цілісний майновий комплекс «Черкаської ТЕЦ», який є в державній власності і наразі є відокремленим підрозділом ПАТ «Черкаське хімволокно» переданий у довготермінову оренду ТОВ «Технова». «Черкаська ТЕЦ» на сьогодні забезпечує теплом та гарячою водою близько 60 % жителів Черкас. А інші 40% – комунальне підприємство «Черкаситеплокомуненерго». Гнучка економічна політика керівництва та власників комунального підприємства «Черкаситеплокомуненерго», залучення кредитних ресурсів та іноземних інвестиції із застосуваннм новітніх іноваційних технологій дало змогу значно оновити технологічне оснащення підприємства, здійснити заміну трубопроводів, встановити новітні ТП у будинках комунальної форми власності. Натомість черкащани, які мешкають на території, яку опалює та забезпечує гарячою водою «Черкаська ТЕЦ», піддані ризику залишитися без гарячої води, а взимку – і без опалення, внаслідок виходу з ладу та фізичного зносу обладнання, внаслідок використання як паливо неякісного вугілля та недостатньої модернізації обладнання, – зазначив Володимир Мамалига.

Також він зазначив, що перехід «Черкаської ТЕЦ» з використання природного газу на використання вугілля, що допоміг розв’язати кризу з початком опалювального сезону, загрожує різким погіршенням якості повітря, яким дихають черкащани.

– Просимо вашого розпорядження, Фонду державного майна України, Мінрегіон, іншим центральним органам виконавчої влади надати Черкаській міській раді копії договору оренди цілісного майнового комплексу «Черкаської ТЕЦ» розрахунків, вкладених інвестицій та розглянути можливість розірвання договору оренди цілісного майнового комплексу «Черкаської ТЕЦ» з нинішнім орендарем та передачі її територіальній громаді міста Черкаси з метою створення цілісного комунального енергетичного комплексу, – зачитав свій запит Мамалига.

ТУТ можна переглянути відео.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+6 #13 Чукча 25.09.2013 10:39
Цитую ВАСИЛЬ МИКОЛЕНКО:
Повернення ТЕЦ у комунальну власність дасть можливість знизити тарифи на тепло та гарячу воду для ВСІХ черкащан на 50-80%!

Ну очень интересная позиция... и главное популисткая. Шановный пан Миколенко, "теплокомуненерг о" давным давно в комунальной власности города, почему уже полгода прошло как при власти пан Мамалыга а тарифы для потребителей тепла и горячей воды от "теплокомуненерг о" не снижены и не снижаются? Не надо на 50-80%, ну хотя процентов на 30. Или Вы знаете и скажите точную дату когда это произойдет? Может с началом отопительного сезона? :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #12 незнайка 25.09.2013 09:36
Вася Попей с утра холодненькой водички Очень помогает
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #11 ВАСИЛЬ МИКОЛЕНКО 24.09.2013 21:43
Але, звичайно, потрібно не просити, а вимагати, використовуючи норми чинного законодавства :
1.".Майно є об"єктами права власності народу "ст.13 Конституції України.
2."Територіальні громади безпосередньо . управляють майном." - ст.143 КУ.
3."Об"єкти права комунальної власності НЕ МОЖУТЬ бути вилучені у територіальних громад без згоди безпосередньо громади ст.8 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні"
4."Обмеження прав територіальних громад на місцеве самоврядування може бути застосоване ЛИШЕ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ!!!" - СТ.21 ЗУ "Про місцеве самоврядування".
Тобто,Влада веде загарбницьку війну проти власного народу, А на війні,як на війні : ботрібно відвойовувати захоплене !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #10 ВАСИЛЬ МИКОЛЕНКО 24.09.2013 21:23
Повернення ТЕЦ у комунальну власність дасть можливість знизити тарифи на тепло та гарячу воду для ВСІХ черкащан на 50-80%!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #9 незнайка 24.09.2013 17:46
Чявойто якисть повитря с ТЭЦ Вовика срочно заинтересовала и АЗОТ стал неинтересен Может Мамалыга сьел чего-то? Срочно лечить Вовика по нашему
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #8 Чукча 24.09.2013 17:24
Те районы города которые обеспечиваются горячей вододой и теплоносителями для отопления зданий самые благополучные в этом плане. А стоит ее передать этим деятелям, будет то, что и сейчас с Теплокомунэнерг о. По полгода нет горячей воды, деньги на газ куда-то исчезают и температура зимой в квартирах около 15 градусов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #7 Алгоритм 24.09.2013 17:24
Радуцький
- очисні віддати місту

Мамалига
- Тец віддати місту

Білоусов
- памятник Леніну - комуністам

Отрешко
- дороги місту, а гроші мені

Мельников
- усьо мені, нічого місту
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 Loki 24.09.2013 16:23
Шо ж он так унизился, до просьб? Надо требовать отдать! И не договаривает, шо потом, по старинному римскому праву прибранное к рукам поделить! Ну и по нему же, 3 дня на грабёж и насилование работников! По праву победителя!))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Кроп 24.09.2013 15:46
Щас,Азіров візьме низький "Старт" і віддасть ТЕЦ громаді.А де ви,шановні,були коли ТЕЦ ПРИХВАТИЗОВУВАЛ И. Після бійки кулаками не махають...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #4 цікаво 24.09.2013 15:36
черкаській тец - піввіку.немає вже в державі того якісного вугілля і технічна база її аж занадто застаріла.то режимна установа і навряд чи там був мамалига.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100