реклама

реклама

Ідея розмалювати фасади будинку національними кольорами спала на думку Людмилі та Ігорю Гвоздям. Балкон і стіни помешкання, виконані в жовто-блакитних тонах, не лише підкреслюють патріотичний дух його мешканців, а й приваблюють око перехожих.

– Таких стін точно ніде в Черкасах більше немає, –  каже 24-річна Людмила. – Тепер жовто-блакитний прапор не лише символіка України, а й нашої квартири.

Брат та сестра мають власний невеликий бізнес, пов’язаний із ремонтом і утепленням стін. Досі фарбувати фасади доводилося в одній гамі. Побувавши за кордоном, побачили інші варіанти оздоблення.

– Європейці не приховують любові до своєї Батьківщини, нам з братом це імпонує, – пояснює дівчина. – Вирішили, що і українцям час ставати європейцями. Тому почали з себе.


Дівчина хвалиться, що подібне оздоблення не перше в Черкасах. Попередні замовники хай теку одну зі стін власного будинку забажали бачити із символікою Євросоюзу. Вже є клієнт, який замовив фасад будинку в кольорах британського прапора. За словами пані Людмили, більш яскраве оздоблення фасадів будинків за ціною нічим не відрізняється від традиційної для нашого міста кольорової гами.

– Я гадаю, що все-таки наш будинок тепер веселіший на вигляд, нам із братом подобається, та й люди якось усміхаються по-доброму, коли дивляться на наші вікна, – радіє Людмила Гвоздь. – Ми взагалі міркуємо над тим, щоб ліцензувати такий спосіб оздоблення помешкань.


Проте національної символіки за власними вікнами для родини Гвоздів виявилося замало. Пані Людмила придбала й сукню в жовто-блакитних кольорах. Каже, що віддала за неї кількасот грн. Переконана, що такий креатив дуже помітний на публіці й справляє неабияке враження на людей, тому сукня не залежувалася влітку у шафі.


– Мені не соромно, а навпаки приємно, що я можу пропагувати і навіть рекламувати прихильність до моєї країни, – переконана Людмила. – Я люблю Україну і не боюся цього почуття. Пишаюся, що українка.

Чи приживеться серед черкащан подібна практика оздоблення будинків, невідомо. Проте, де знаходиться балкон-прапор, знають усі, принаймні в мікрорайоні, де проживають Людмила та Ігор Гвозді.

Наталя Каузак, фото автора

реклама

Коментарі  

 
-1 #17 маруся 04.06.2014 15:51
Цитую Даша:
Молодці! Гарна ідея! За такою молодю - майбутнє України. Було б добре весь будинок перефарбувати в колір національного прапору!


А толк в єтом какой?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #16 Дід Трохим 08.10.2013 09:42
Підростає гонорове покоління! Балкончик канєшно дикуватий, але якщо хтось казиться, коли його бачить - то вже добре!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #15 Думаючий 08.10.2013 08:53
така няшка в платтячку 8) 8) 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #14 Алла 04.10.2013 18:36
А чи можна так робити, оце питання? Загальний зовнішній вигляд будинку і все таке... Якщо у архітекторів нема заперечень, я собі теж так зроблю.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #13 НИКОЛАЙ 04.10.2013 17:43
Теперь бы ещё пенсии и зарплаты американские да правосудие европейское да судей выбирать да чтоб можно было в Европу и Америку по украинскому паспорту без унижений по посольствам да консульствам да президента не дважды судимого да губера не бывшего комуниста - опортуниста
Тогда и слёзы на глазах и руку к сердцу при поднятии жовто-блакытного прапора и гимн всем стадионом как во Львове
Осталось только донецких перевешать и ерусалимских домой на родину отправить вот тогда лично покрашу балкон у тёщи в цвета национального флага
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #12 шановна 04.10.2013 13:53
чембы дите не бавилось лиш бы не плакало ну и к чему это молодые глупые думаю скоро поумнеют
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #11 Нестор Іванович 04.10.2013 09:49
Думка породжує дію. Дія породжує звичку. Звичка породжує характер. Характер породжує долю. Ігоре і Людмило, 100 років Вам разом, при гарному здоровї, добробуті і прихильній долі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #10 КОНСТИТУЦІЯ 04.10.2013 09:30
Не завадило б авторці матеріалу знати, що прапор України СИНЬО-жовтий, а жовто-блакитний - то зовсім інша історія :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #9 Loki 04.10.2013 09:14
З.Ы. Пока Hundertwasser-а ещё никто в черкассах не знает, предлагаю гвоздям посрамить архитектора своими идеями. В частности, например, такое его творение как Hundertwasserha us. Хотя идея, прикрепить на балконе рядом с национальной символикой сушилку с сохнущими на ней подштаниками, не пришла даже в голову этому живописцу. Символично!!! Креативно! Зачёт!))). Мона есчо черкасскую тэц, радующую в прохладное время года своим теплом души горожан, разделать по тому же образцу и подобию как и Müllverbrennung sanlage Spittelau)))). Мусора то в городе завались!))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #8 Loki 04.10.2013 08:54
)))) Абсолютно согласен с незнайкой. Я другой такой страны не знаю, где !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100